Ναταλία Πετρίτη

Οι OMD — ή Orchestral Manoeuvres in the Dark αν προτιμάτε — φαίνεται πως επιστρέφουν στη δισκογραφία, με τον 14ο δίσκο τους, Bauhaus Staircase, να αναμένεται για τις 27 Οκτωβρίου. Η νέα δουλειά των πρωτοπόρων της synth-pop θα κυκλοφορήσει από τη White Noise, ενώ ως preview αυτής, το συγκρότημα έδωσε στη δημοσιότητα το ομώνυμο single.

Το Bauhaus Staircase είναι το follow-up του The Punishment of Luxury του 2017 και γράφτηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, όσο το συγκρότημα βρισκόταν σε πλήρη απομόνωση.

Στιχουργικά, το lead single τοποθετείται σχετικά με την ελευθερία καλλιτεχνικής και μη έκφρασης, όπως και το τσάκισμα του φασισμού, διαθέτοντας τις γνώριμες ηλεκτρονικές υφές και τη synth βάση της μουσικής των OMD. Σύμφωνα με τον Andy McCluskey του συγκροτήματος, ο τίτλος του κομματιού και του δίσκου προέρχεται από έναν πίνακα του Oscar Schlemmer, ο οποίος δίδασκε στη φημισμένη σχολή Bauhaus και δημιούργησε φουτουριστικά κοστούμια για το Triadic Ballet (που αναφέρεται επίσης στους στίχους).

Ακούστε το lead single του Bauhaus Staircase εδώ:

https://youtu.be/EFpIz0RQU9c

Bauhaus Staircase Artwork:

 omd-bs

Bauhaus Staircase Tracklist:

 1. Bauhaus Staircase
 2. Anthropocene
 3. Look at You Now
 4. G.E.M.
 5. Where We Started
 6. Veruschka
 7. Slow Train
 8. Don’t Go
 9. Kleptocracy
 10. Aphrodite’s Favorite Child
 11. Evolution of Species
 12. Healing

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured