Ναταλία Πετρίτη

Η Celine Dion ανακοίνωσε ότι τελικά θα πρέπει να ακυρώσει ολόκληρη την παγκόσμια περιοδεία της, αφού η ίδια συνεχίζει να δίνει μάχη για την υγεία της, έχοντας διαγνωσθεί προ ολίγων μηνών με το σπάνιο σύνδρομο Stiff Person.

Ανεβάζοντας μια φωτογραφία με τις ημερομηνίες της περιοδείας της στο Instagram, η δημοφιλής τραγουδίστρια ανακοίνωσε «με τρομερή απογοήτευση» ότι θα πρέπει να ακυρώσει όλες τις ζωντανές της εμφανίσεις στο πλαίσιο της Courage World Tour, αφού η ανίατη νευρολογική ασθένεια με την οποία διαγνώστηκε δεν της επιτρέπει αυτού του είδους την κούραση.

Η 55χρονη τραγουδίστρια είχε αναβάλλει αρχικά τις ζωντανές της εμφανίσεις σε όλη την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι διαγνώστηκε με το σύνδρομο Stiff Person. Η ακύρωση της παγκόσμιας περιοδείας της έρχεται λίγους μήνες μετά.

«Λυπάμαι πολύ που σας απογοητεύω όλους για ακόμη μια φορά. Δουλεύω πολύ σκληρά για να ανακτήσω τη δύναμή μου, αλλά η περιοδεία μπορεί να είναι πολύ δύσκολη ακόμα και όταν είσαι στο 100%. Δεν είναι δίκαιο για εσάς να συνεχίσω να αναβάλλω τις εμφανίσεις μου, και παρόλο που μου ραγίζει την καρδιά, το καλύτερο είναι να ακυρώσουμε τα πάντα τώρα μέχρι να είμαι πραγματικά έτοιμη να επιστρέψω ξανά στη σκηνή. Θέλω να ξέρετε όλοι, δεν τα παρατάω… και ανυπομονώ να σας ξαναδώ!», έγραψε η ίδια στο Instagram.

Δείτε την ανάρτηση:

https://www.instagram.com/p/CstKOQtAJhs/

Τι είναι το σύνδρομο Stiff Person

Το Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ατόμου (Stiff Person Syndrome) είναι μια σπάνια αυτοάνοση διαταραχή της κίνησης που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα (τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό).

Τα άτομα με αυτή την πάθηση παρουσιάζουν πρώτα σκλήρυνση των μυών του κορμού τους ακολουθούμενη, με την πάροδο του χρόνου, από την ανάπτυξη ακαμψίας στα πόδια και σε άλλους μύες του σώματος.

Το Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ατόμου (stiff person syndrome) ονομάζεται επίσης σύνδρομο Moersch-Woltman. Μπορεί επίσης να προκαλέσει επώδυνους μυϊκούς σπασμού, οι οποίοι είτε συμβαίνουν τυχαία, είτε μπορεί να προκληθούν από θόρυβο, συναισθηματική δυσφορία και ελαφρύ σωματικό άγγιγμα.

Με την πάροδο του χρόνου, το σύνδρομο δύσκαμπτου ατόμου μπορεί να οδηγήσει σε αλλοιωμένη στάση του σώματος. Οι σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να περιορίσουν την ικανότητα του ασθενούς να περπατάει ή να κινείται.

Το εν λόγω σύνδρομο πιστεύεται ότι είναι μέρος ενός ευρέος φάσματος παρόμοιων ασθενειών που αφορούν μια περιοχή του σώματος και στη συνέχεια εξαπλώνονται σε όλο το σώμα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured