Σε ηλικία 61 ετών έφυγε από τη ζωή ο Frank Kozik, βραβευμένος graphic artist και designer μερικών από τα πιο χαρακτηριστικά εξώφυλλα δίσκων όλων των εποχών.

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μέσα από ανάρτηση στα κοινωνικά μέσα. «Ο Frank ήταν ένας πληθωρικός άνθρωπος, ένα είδωλο σε κάθε τι με το οποίο καταπιάστηκε. Άλλαξε δραματικά τη βιομηχανία της οποίας υπήρξε μέλος. Ήταν ιδιαίτερα δημιουργικός από τη φύση του. Είμαστε παραπάνω από τυχεροί και μας τιμά το ότι υπήρξαμε μέρος του ταξιδιού του και θα μας λείψει περισσότερο από όσο μπορούμε να εκφράσουμε με λέξεις», αναφερόταν στον αποχαιρετισμό του.

Αυτοδίδακτος καλλιτέχνης, ο Kozik ξεκίνησε να σχεδιάζει posters για τοπικές punk μπάντες, όσο ο ίδιος ζούσε στο Austin στα 1980s. Η δουλειά του σύντομα θα έκανε μπάντες όπως οι Nirvana, Pearl Jam, The White Stripes, Beastie Boys και Green Day να του ζητήσουν να συνεργαστούν, σχεδιάζοντας και για εκείνους τα tour posters τους.

Ο Kozik σχεδίασε εξώφυλλα εμβληματικών δίσκων των Queens of the Stone Age (του ομώνυμού τους), The Offspring (του Americana), ανάμεσα σε δεκάδες δίσκους, ενώ σκηνοθέτησε το μουσικό video του “Pretty Noose” των Soundgarden.

Το 1993, ο Kozik μετακόμισε στο San Francisco και ίδρυσε το δικό του record label, τη Man’s Ruin Records. Από το 1994 μέχρι και το 2001, η Man’s Ruin κυκλοφόρησε περισσότερους από 200 δίσκους, συμπεριλαμβανομένων αυτών συγκροτημάτων όπως οι Melvins, Nebula, Kyuss, High on Fire, Entombed και Queens of the Stone Age.

Ο Kozik σταμάτησε τη λειτουργία της Man’s Ruin για να εστιάσει την προσοχή του στο art toy movement. Ο ίδιος συνεργάστηκε με την εταιρεία Kidrobot και άλλες boutique εταιρείες παιχνιδιών, δημιουργώντας περισσότερα από 500 limited-edition παιχνίδια.

https://www.instagram.com/p/CsCwI0JJBH3/

Μερικά από τα εξώφυλλα δίσκων που δημιούργησε ο Frank Kozik:

The Offspring's artwork for Americana

Queens of the Stone Age's artwork for self-titled debut

Melvins' artwork for Houdini

Frank Kozik tour posters

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured