Ναταλία Πετρίτη

Επιβεβαιώθηκε και επίσημα η μεγάλη δισκογραφική επιστροφή της PJ Harvey, επτά χρόνια μετά την κυκλοφορία της τελευταίας της δουλειάς. Ο νέος δίσκος της, που τιτλοφορείται I Inside the Old Year Dying, αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 7 Ιουλίου από την Partisan Records, ενώ ως πρώτο preview, η Harvey έδωσε στη δημοσιότητα το “A Child’s Question, August” ως lead single.

Τα κομμάτια που θα περιλαμβάνονται στον δίσκο δημιουργήθηκαν σε περίπου τρεις εβδομάδες, με την Harvey να ηχογραφεί στο Battery Studio του Λονδίνου μαζί με τους επί χρόνια συνεργάτες της, John Parish και Flood.

«Πιστεύω ότι αυτός ο δίσκος έχει να κάνει με την αναζήτηση – την ένταση της πρώτης αγάπης και το ψάξιμο του νοήματος», δήλωσε η Harvey σχετικά. «Όχι ότι πρέπει να υπάρχει κάποιο μήνυμα, αλλά το αίσθημα που λαμβάνω από τον δίσκο είναι αυτό της αγάπης – είναι γεμάτο από στενοχώρια και απώλεια, είναι όμως γεμάτο αγάπη. Πιστεύω πως είναι αυτό που το κάνει να το νιώθεις τόσο welcoming: είναι τόσο ανοιχτό».

Το I Inside the Old Year Dying είναι ο δέκατος δίσκος της Harvey μετά το εξαιρετικό The Hope Six Demolition Project, ενώ σύμφωνα με συνέντευξή της στο Rolling Stone είναι εμπνευσμένο από soundtrack writers, όπως οι Jonny Greenwood, Mica Levi, Hildur Guðnadóttir και Ryuichi Sakamoto, αλλά και η δουλειά του Thom Yorke με τους The Smile, το All Thoughts Fly της Anna von Hausswolff και το Rough and Rowdy Ways του Bob Dylan.

I Inside the Old Year Dying Artwork:

i-inside-the-old-year-dying

I Inside the Old Year Dying Tracklist:

  1. Prayer at the Gate
  2. Autumn Term
  3. Lwonesome Tonight
  4. Seem an I
  5. The Nether-edge
  6. I Inside the Old Year Dying
  7. All Souls
  8. A Child’s Question, August
  9. I Inside the Old I Dying
  10. August
  11. A Child’s Question, July
  12. A Noiseless Noise

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured