Ναταλία Πετρίτη

Τον θάνατο της συζύγου του, Nora Forster, ανακοίνωσε ο John Lydon. Η επί 44 χρόνια σύζυγος του Lydon ζούσε με Alzheimer από το 2018, ενώ ο καλλιτέχνης είχε αποσυρθεί από τη μουσική ώστε να τη φροντίζει.

Η Nora Forster είχε καταγωγή από το Μόναχο της Γερμανίας, ενώ ήταν κληρονόμος ενός εκδοτικού οίκου. Στα early 20s της εργάστηκε ως τοπική music promoter για καλλιτέχνες όπως ο Jimi Hendrix και οι Yes. Είχε μια κόρη, την Ariane, μαζί με τον Γερμανό τραγουδιστή, Frank Forster. Η Ariane, γνωστότερη ως Ari Up, θα γινόταν μέλος του συγκροτήματος των Slits. Εκείνη έφυγε από τη ζωή το 2010 έπειτα από μάχη με τον καρκίνο του στήθους, με την Forster και τον Lydon να αναλαμβάνουν την κηδεμονία των τριών της παιδιών.

Στη μέση της δεκαετίας του ’60, η Forster μετακόμισε στο Λονδίνο και στήριξε οικονομικά συγκροτήματα όπως οι Clash και οι Sex Pistols του Lydon. Μαζί του παντρεύτηκε το 1979.

Νωρίτερα μέσα στο 2023, ο Lydon και η μπάντα του, οι Public Image Ltd. διαγωνίστηκαν ώστε να εκπροσωπήσουν την Ιρλανδία στον διαγωνισμό της Eurovision, ερμηνεύοντας ένα κομμάτι με τίτλο “Hawaii”. Αυτό το είχε γράψει ο Lydon ως μια «ερωτική επιστολή» στη Nora, ενώ το αφιέρωσε σε «όσους περνούν δύσκολες στιγμές στο ταξίδι της ζωής, μαζί με το άτομο για το οποίο νοιάζονται περισσότερο». Ο ίδιος συμπλήρωνε τότε ότι το κομμάτι είναι «ένα μήνυμα ελπίδας ότι η αγάπη τελικά κερδίζει τα πάντα».

Ο Lydon είχε μιλήσει εκτενώς για την ασθένεια της συζύγου του σε συνέντευξή του τον Φεβρουάριο του 2023 για τους London’s Sunday Times, αναφέροντας: «Όλα όσα πίστευα ότι αποτελούν το απόλυτο μαρτύριο μου φαίνονται εξωφρενικά τώρα… Με διαμόρφωσε σε αυτό που είμαι. Δεν πιστεύω ότι θα το ξεπεράσω ποτέ. Δεν βλέπω πώς μπορώ να ζήσω χωρίς εκείνην. Δεν θα το ήθελα. Δεν βρίσκω νόημα».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured