Ναταλία Πετρίτη

Σε ηλικία 76 ετών έφυγε από τη ζωή ο στιχουργός των Procol Harum, Keith Reid. Ο Reid έγραψε κάθε ένα από τα original κομμάτια του συγκροτήματος μεταξύ 1967 και 2012.

Σύμφωνα με το website των Procol Harum και τους πάλαι ποτέ bandmates του, ο Reid πέθανε στις 23 Μαρτίου σε νοσοκομείο του Λονδίνου, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο επί δύο χρόνια. Το συγκρότημα ευχαρίστησε τους θαυμαστές του για τα μηνύματα συμπαράστασης, ενώ ενημέρωσε ότι η κηδεία του μουσικού θα πραγματοποιηθεί σε κλειστό κύκλο.

Το μεγαλύτερο hit του Reid με τους Procol Harum ήταν το ντεμπούτο τους από το 1967, το θρυλικό “A Whiter Shade Of Pale”, το οποίο και θεωρείται σήμερα ένας από τους ύμνους του “summer of love” της δεκαετίας. Είναι επίσης ένα από τα best-selling singles όλων των εποχών, με πωλήσεις περισσότερων από 10 εκατομμύρια copies παγκοσμίως και τουλάχιστον 1000 διασκευές του από άλλους καλλιτέχνες.

Στο statement του συγκροτήματος, οι Procol Harum ανέφεραν την πρόθεση του Reid να εξηγήσει τους στίχους στο τέλος της ζωής του, πράγμα που ωστόσο δεν κατάφερε.

Ο μόνος δίσκος των Procol Harum στον οποίο ο Reid δεν συμμετείχε ήταν ο τελευταίος τους, το Novum του 2017, που κυκλοφόρησε τη χρονιά που εκείνος έφυγε από το συγκρότημα.

Εκτός των Procol Harum, ο Reid ήταν γνωστός για τις συνεργασίες του με τον Γάλλο τραγουδιστή, Michel Polnareff, και τον Αυστραλό John Farnham – έχοντας γράψει το hit του δεύτερου το 1986 με τίτλο “You’re The Voice”. Αυτό θα γινόταν ένας από τους ύμνους της εποχής για τη χώρα του ερμηνευτή.

Ο Reid διέθετε επίσης ένα δικό του μουσικό project, το The Keith Reid Project, με το οποίο κυκλοφόρησε δύο δίσκους: το The Common Thread του 2008 και το Ιn My Head του 2018.

Διαβάστε μερικά από τα tributes στη μνήμη του Reid:

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured