Ναταλία Πετρίτη

Μήνυση σχετικά με την προέλευση του κομματιού “Living in a Ghost Town” αντιμετωπίζουν οι θρυλικοί Rolling Stones, αφού ένας μουσικός ισχυρίζεται ότι του «έκλεψαν» δύο δικά του κομμάτια για τις ανάγκες της δημιουργίας του.

Ο Sergio Garcia, που εμφανίζεται με το όνομα Angelslang, κατέθεσε μήνυση κατά των Mick Jagger και Keith Richards των Rolling Stones, ισχυριζόμενος ότι το single του συγκροτήματος που κυκλοφόρησε το 2020 βασίστηκε σε δύο δικές του συνθέσεις. Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν σε δικαστήριο της Νέας Ορλεάνης την Παρασκευή 12 Μαρτίου, ο μουσικός δηλώνει ότι το κομμάτι των Stones βασίστηκε στα "So Sorry" και "Seed of God", τα οποία και έγραψε το 2006 και το 2007 αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Billboard, η αγωγή αναφέρει ότι ο Jagger και ο Richards έχουν «ιδιοποιηθεί πολλά από τα αναγνωρίσιμα και βασικά προστατευόμενα στοιχεία» από τα δύο κομμάτια, αναφέροντας μάλιστα ότι τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνουν «φωνητικές μελωδίες, ακολουθίες συγχορδιών, μοτίβα των τυμπάνων, μέρη της φυσαρμόνικας, μέρη του ηλεκτρικού μπάσου, ρυθμούς και άλλα» από το κομμάτι "So Sorry", όπως και την «αρμονία και την ακολουθία συγχορδιών με τη μελωδία» από το "Seed of God".

Ο Garcia ισχυρίζεται ότι είχε δώσει ένα demo CD σε ένα μέλος της οικογένειας του Jagger, γεγονός που δικαιολογεί την πρόσβαση του συγκροτήματος στο υλικό του.  «Το μέλος της οικογένειας επιβεβαίωσε την παραλαβή στον ενάγοντα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και εξέφρασε ότι τα μουσικά έργα του και το στυλ του ήταν ένας ήχος που θα ενδιέφερε τους Rolling Stones να χρησιμοποιήσουν», αναφέρεται στην αγωγή, χωρίς το εν λόγω email να περιλαμβάνεται στα έγγραφα.

«Οι εναγόμενοι δεν πλήρωσαν ποτέ τον ενάγοντα, ούτε εξασφάλισαν την άδεια για τη χρήση των τραγουδιών», συνεχίζει η αγωγή.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured