Ναταλία Πετρίτη

Για το αστρονομικό ποσό των 900 εκατομμυρίων δολαρίων φημολογείται ότι θα πωληθεί ο μουσικός κατάλογος του Michael Jackson, με τους κληρονόμους του να φαίνεται να αναζητούν το χρυσό deal πώλησης του 50% της δισκογραφίας του.

Σύμφωνα με το Variety, η Sony Music και ένας ακόμη οικονομικός partner βρίσκονται αυτήν την περίοδο σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του πολύτιμου αυτού 50% του Jackson estate, το οποίο περιλαμβάνει ως πηγές μελλοντικού εισοδήματος τον μουσικό κατάλογο, τα εκδοτικά δικαιώματα, το MJ: The Musical σόου στο Broadway, αλλά και το επικείμενο biopic με τίτλο Michael.

Η Primary Wave Music διαθέτει ήδη ένα μέρος των εκδοτικών δικαιωμάτων του Jackson, με τη Sony να πιέζει ωστόσο ώστε να μπει και η ίδια στο παιχνίδι. Κι αυτό μιας που ως εταιρεία φαίνεται να επενδύει συνεχώς σε δικαιώματα μουσικών καταλόγων, έχοντας αγοράσει αυτά του Bruce Springsteen για 500 εκατομμύρια και του Bob Dylan για περίπου 200.

Η Sony υπήρξε επίσης η δισκογραφική εταιρεία στην οποία ο Jackson κυκλοφόρησε τους solo δίσκους της καριέρας του, και το 1995 η εταιρεία ίδρυσε ένα joint venture με τον μουσικό ώστε να δημιουργήσουν τη Sony/ATV Music Publishing (που περιλάμβανε το μερίδιο του Jackson στα εκδοτικά δικαιώματα των Beatles). Μετά τον θάνατο του Jackson το 2009, η Sony απέκτησε ολόκληρα τα δικαιώματα της Sony/ATV — αγορά που ολοκληρώθηκε το 2019.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured