Ναταλία Πετρίτη

Ανακοινώθηκαν χθες, 24 Ιανουαρίου, οι υποψηφιότητες των βραβείων Oscar για το 2023, με την κατηγορία Original Song να βλέπει μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα στο μουσικό στερέωμα να διεκδικούν το χρυσό αγαλματίδιο για τη μουσική τους επένδυση σε μερικές από τις αγαπημένες ταινίες του κοινού για το 2023. Πιο συγκεκριμένα, Rihanna, Lady Gaga, Mitski και David Byrne, αλλά και Diane Warren βρίσκονται υποψήφιοι στη φετινή διοργάνωση, με τα στοιχήματα των μουσικόφιλων να παίρνουν φωτιά ως προς το ποιος θα σηκώσει τελικά το βραβείο.

Mitski, Byrne και Son Lux υπογράφουν το “This Is a Life” από το Everything Everywhere All at Once, το οποίο και αποτελεί την ταινία με τις περισσότερες υποψηφιότητες στη φετινή διοργάνωση. Ο Byrne έχει βραβευθεί στο παρελθόν από την Ακαδημία, επιστρέφοντας το 1987 με το αγαλματίδιο για τη μουσική του στην ταινία The Last Emperor, μαζί με τους Ryuichi Sakamoto και Cong Su.

Από την άλλη, η Rihanna υπογράφει το “Lift Me Up”, το μεγάλο της μουσικό comeback που έντυσε το Black Panther: Wakanda Forever. Το τραγούδι γράφτηκε από την ίδια και τους Tems, Ludwig Göransson και τον σκηνοθέτη Ryan Coogler, ενώ το κοινό περιμένει να το ακούσει ζωντανά στην επικείμενη εμφάνισή της στο Super Bowl Halftime Show.

Η Lady Gaga βρίσκεται υποψήφια για το κομμάτι της για την ταινία Top Gun: Maverick, “Hold My Hand”. Η ίδια έχει κερδίσει παλιότερα Oscar για το “Shallow” από το A Star Is Born στο οποίο και πρωταγωνιστούσε, ούσα επίσης υποψήφια στην κατηγορία Α’ Γυναικείου Ρόλου.  

Η Diane Warren είναι υποψήφια από την άλλη για το “Applause” για την ταινία Tell It Like a Woman, κλειδώνοντας έτσι τη 14η υποψηφιότητά της στην εν λόγω κατηγορία. Αν και η ίδια δεν έχει βραβευθεί ποτέ με Oscar για Best Original Song, το 2022 τιμήθηκε με το Academy Honorary Award.

Τέλος, στην ίδια κατηγορία βρίσκεται το κομμάτι “Naatu Naatu”, από το διεθνές πλέον ινδικό blockbuster, RRR. Και το “Naatu Naatu” αποτελεί ένα από τα ανέλπιστα φαβορί, μιας που ήδη βραβεύθηκε με Χρυσή Σφαίρα στην ίδια κατηγορία.  

Στις ηχηρές απουσίες της κατηγορίας δεν είναι άλλη από την Taylor Swift, η οποία και έγραψε φέτος το κομμάτι “Carolina” που έντυσε μουσικά την ταινία Εκεί Που Τραγουδάνε οι Καραβίδες, με το Consequence να σχολιάζει καυστικά ότι «οι καραβίδες θα τραγουδήσουν σπίτι τους με τις πυτζάμες τους».

Ως προς το μουσικό score, στις υποψηφιότητες βλέπουμε τέλος τις ταινίες All Quiet on the Western Front, Babylon, The Banshees of Inisherin, Everything Everywhere All at Once και The Fabelmans.

Υπομονή λοιπόν μέχρι τη λαμπερή, 95η στη σειρά, τελετή του 2023.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured