Ναταλία Πετρίτη

Ιππότης χρίστηκε ο κιθαρίστας των Queen, Brian May, από τον Βασιλιά Κάρολο της Αγγλίας. Θρύλος της rock, ακτιβιστής και κάτοχος διδακτορικού στην αστροφυσική, ο May τιμήθηκε για την προσφορά του στη μουσική και τις φιλανθρωπικές του πράξεις.

Το full citation για την παρουσίασή του ανέγραφε: «Ο Brian May είναι ένας αναγνωρισμένος μουσικός και στιχουργός, ιδρυτικό μέλος του rock group Queen. Το  2020 κατονομάστηκε ως ένας από τους Καλύτερους Κιθαρίστες Όλων των Εποχών από το Total Guitar Magazine. Η ερμηνεία των Queen στο Live Aid του 1985 θεωρείται μια από τις καλύτερες στη συναυλιακή ιστορία. Ο Brian άνοιξε τα Golden Jubilee celebrations για τη Βασίλισσα το 2002, ερμηνεύοντας ζωντανά στην ταράτσα του Παλατιού του Buckingham – και 20 χρόνια αργότερα επέστρεψε για να ανοίξει την Platinum Jubilee συναυλία στο Victoria Monument. Είναι επίσης αναγνωρισμένος αστροφυσικός, αυτή τη στιγμή αναγραφόμενος ως στερεοσκόπος σε πολλές ομάδες εξερεύνησης της NASA Space. Το 2008 επανέφερε τη London Stereoscopic Company, ενώ είναι συνιδρυτής της Asteroid Day του 2015, για την προστασία της Γης από πτώσεις αστεροειδών, και υπήρξε πρύτανης του Liverpool John Moores University από το 2008 μέχρι το 2013. Η δουλειά του για την προστασία των αγρίων ζώων της Βρετανίας τον οδήγησε στη δημιουργία του Save-Me Trust το 2009, το οποίο συνεχίζει με πάθος λανσάροντας καμπάνιες για τα δικαιώματα των αλεπούδων και των ασβών και συμμετέχοντας σε διασώσεις ζώων».

«Είμαι χαρούμενος και ευγνώμων για αυτήν την τιμή», δήλωσε ο May. «Θα σκέφτομαι αυτόν τον τίτλο όχι ως ένα βραβείο, αλλά περισσότερο ως χρέος -  ως αποστολή – για εμένα ώστε να συνεχίσω να μάχομαι για τη δικαιοσύνη – να είμαι μια φωνή για όσους δεν έχουν φωνή. Θα προσπαθήσω να το κάνω – να είμαι αυτός ο Ιππότης στη Λαμπερή Πανοπλία».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured