Ναταλία Πετρίτη

Ένα νέο κομμάτι κυκλοφόρησαν οι Primal Scream και οι Dexys, ως ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς εργαζόμενους των βρετανικών σιδηροδρόμων.

Το κομμάτι τιτλοφορείται “Enough Is Enough” και η παραγωγή του πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το σωματείο των εργαζόμενων των σιδηροδρόμων, των ΜΜΜ και των ναυτικών. Ο τίτλος του είναι ο ίδιος με αυτόν του κινήματος που πρόσφατα δημιουργήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, με στόχο τη διαμαρτυρία για το όλο και αυξανόμενο κόστος διαβίωσης. 

Τα έσοδα από το κομμάτι θα διατεθούν για την ενίσχυση του σωματείου, που αυτήν την περίοδο μάχεται ενάντια στους χαμηλούς μισθούς, τις απολύσεις εργαζομένων, όπως και την προσβολή συμβάσεων εργασίας. Η κυκλοφορία του έρχεται μόλις λίγες ημέρες προτού πραγματοποιηθεί ακόμη μια απεργία των υπαλλήλων των σιδηροδρόμων το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

«Όσο εμείς αναλαμβάνουμε περισσότερη δράση με ακόμη μια προγραμματισμένη απεργία το Σάββατο, αυτού του είδους η αλληλεγγύη που αυτοί οι ταλαντούχοι μουσικοί μας προσέφεραν εντελώς δωρεάν, είναι μια ένδειξη της τεράστιας στήριξης που λαμβάνουμε απ’ άκρη σ’ άκρη στη χώρα», δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου, Mick Lynch, στο Railway Hub.

«Όλα τα χρήματα από αυτό το single θα διατεθούν αμέσως στο συλλογικό fund που χρησιμοποιούμε ως τμήμα της μάχης μας για δικαιοσύνη στον εργασιακό χώρο. Είναι καιρός η κυβέρνηση να σταματήσει να παρεμβαίνει και να μας αφήσει να διαπραγματευτούμε έναν διακανονισμό με τους εργοδότες μας».

Ο frontman των Dexys, Kevin Rowland, πρόσθεσε: «Είναι ξεκάθαρο ότι κάτι γίνεται εντελώς λάθος όταν εκατομμυριούχοι γίνονται ακόμη πλουσιότεροι και εργάτες εξαναγκάζονται στην αποδοχή της φτώχειας»

«Όπως αναφέρουμε στο κομμάτι, τα media μπερδεύουν τους ανθρώπους με ψεύδη, ενώ σπείρουν τη διχόνοια με ζητήματα όπως το Brexit και culture wars, όσο το μόνο που λαμβάνουμε είναι ατέρμονη λιτότητα και περικοπές. Λέμε ως εδώ».

Μπορείτε να αγοράσετε το “Enough Is Enough” στο Bandcamp, ενισχύοντας με τη σειρά σας την προσπάθεια του σωματείου.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured