Ναταλία Πετρίτη

Ένα αστέρι με το όνομά του απέκτησε ο Nile Rodgers για τα 70α του γενέθλια, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Rolling Stone. Την τιμητική αυτή κίνηση οργάνωσε ο επί χρόνια φίλος του Rodgers, Simon Lowery, ο οποίος εργάζεται στο European Southern Observatory και συνεργάζεται σταθερά με το International Astronomical Union. Έτσι, ο αστεροειδής πήρε το όνομα του Rodgers κατά τη διάρκεια ενός δείπνου στο οποίο και γιορτάζονταν τα γενέθλιά του.

Το άστρο Nilerodgers (191911) βρίσκεται περίπου 300 εκατομμύρια μίλια μακριά από τη Γη και έχει σχήμα πατάτας! Αυτό ανακαλύφθηκε από επιστήμονες τον Απρίλιο του 2005 και πρόκειται για έναν αστεροειδή που στην περίπτωση σύγκρουσης με τη Γη, θα την κατέστρεφε λόγω του μεγέθους του.

«Όταν ξεπεράσεις την ίδια τη χειρονομία, μένει η σύνδεση με την αγάπη που την έκανε εφικτή», ανέφερε ο Rodgers στο Rolling Stone για το δώρο που ο ίδιος απέκτησε μετά την ονομασία του αστεροειδή. «Είναι η αγάπη, τα ανθρώπινα συναισθήματα και αυτά που σου επιστρέφουν οι άλλοι άνθρωποι, οπότε για ολόκληρη τη ζωή μου εύχομαι να συνεχίσω να προσφέρω στους άλλους όσα μπορώ».

Για να γιορτάσει τα γενέθλιά του στις 19 Σεπτεμβρίου, ο Rodgers δώρισε με τη σειρά του 1 εκατομμύριο δολάρια στη ΜΚΟ We Are Family Foundation.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured