Ναταλία Πετρίτη

Το πρώτο τους κομμάτι από τον επερχόμενο δίσκο τους έδωσαν στη δημοσιότητα οι Clutch, το οποίο και φέρει τον τίτλο “Red Alert (Boss Metal Zone)”. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει βέβαια γνωστό το πότε ο νέος αυτός δίσκος πρόκειται να κυκλοφορήσει, ούτε και ο τίτλος του.

Οι στίχοι του κομματιού είναι εμπνευσμένοι από μια θεωρία συνομωσίας σχετικά με το iconic Boss Metal Zone guitar pedal και τα εμβόλια για την προστασία από τον COVID! Το μουσικό video του κομματιού, που σκηνοθέτησε ο David Brodsky, έρχεται να το συνοδεύσει με εμφανή Blade Runner vibes.

«Νωρίς μέσα στο 2021, έμαθα ότι το Boss Metal Zone pedal παρουσιαζόταν ως «απόδειξη» ότι το εμβόλιο για τον COVID-19 είχε ένα ηλεκτρονικό σύστημα το οποίο χρησιμοποιείτο για να επικοινωνεί με το δίκτυο 5G» σχολίασε ο Fallon των Clutch σχετικά με την έμπνευση του κομματιού. «Επρόκειτο φυσικά για μπούρδες. Ακουγόταν σαν κάτι που θα μπορούσε να προέρχεται από βιβλίο του Philip K. Dick».

Ο ίδιος συνέχισε: «Δεν ήθελα να γράψω ένα κομμάτι συγκεκριμένα για τα εμβόλια του COVID-19, γι’ αυτό και επέλεξα την πλευρά του Philip K. Dick (ξανά). Το «Ονειρεύονται τα ανδροειδή το ηλεκτρικό πρόβατο;» ήρθε στο μυαλό μου. Το video του κομματιού φανερώνει άλλωστε ότι πρόκειται για ένα homage στον Philip K. Dick και σε ένα μέλλον όπου η παραμόρφωση ρέει στις φλέβες μας».

Το 3λεπτο κομμάτι κινείται στα κλασικά bluesy riffs που μας έχουν γνωρίσει οι Clutch, όπως μόνο οι ίδιοι μπορούν να τα αποδώσουν. Σύμφωνα με τον drummer του συγκροτήματος, Jean-Paul Gaster, είναι και ένα από τα πιο γρήγορα κομμάτια του νέου τους δίσκου.

Δείτε το video του “Red Alert (Boss Metal Zone)” εδώ:

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured