Tέσσερις φιλανθρωπικές συναυλίες για την Ουκρανία έλαβαν χώρα τις προηγούμενες μέρες στη Νέα Υόρκη, με τους Arcade Fire και τον David Byrne να διασκευάζουν την τελευταία βραδιά το “Give Peace A Chance”. Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου ο πάλαι ποτέ frontman των Talking Heads ανέβηκε στη σκηνή του Bowery Ballroom μαζί με την καναδέζικη μπάντα, για να ερμηνεύσουν παρέα το τραγούδι του John Lennon και των Plastic Ono Band από το 1969.

Η ερμηνεία αυτή ολοκλήρωσε την εμφάνιση των Arcade Fire στα πλαίσια της βραδιάς συγκέντρωσης χρημάτων για τον οργανισμό Plus1 Ukraine Relief Fund. Μάλιστα, η μπάντα ανακοίνωσε τη συμμετοχή της την τελευταία στιγμή, δύο μόλις μέρες νωρίτερα, ζητώντας από τους παρευρισκόμενους να πληρώσουν ό,τι μπορούσαν να διαθέσουν.

Όμως, περισσότερα αυθόρμητα «δώστε-ότι-μπορείτε» σώου ακολούθησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο, με αποκορύφωμα το live της Δευτέρας και την guest εμφάνιση του David Byrne αλλά και του ηθοποιού Mike Myers. Ο Myers έβγαλε έναν πολιτικό λόγo πριν το encore που περιλάμβανε το "Wake Up" αλλά και το ακυκλοφόρητο "Unconditional I (Lookout Kid)" από το επερχόμενο άλμπουμ τους WE. «Μπορείς να έχεις την κυβέρνηση που θέλεις, αλλά αν χαθεί η δημοκρατία, τη γάμησες. Kι έτσι, θέλω να πω στον λαό της Ουκρανίας: συνεχίστε τον αγώνα, έχετε την υποστήριξή μας... Όλοι μας κοιμόμασταν βαθιά. Όλοι μας πέσαμε σε χειμερία νάρκη λόγω του Covid. Και τώρα ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων.

https://www.instagram.com/p/CbZFYSJurgT/

Η βραδιά όμως δεν έληξε με τον Myers και τον Byrne. Οι Arcade Fire έβγαλαν τη συναυλία… έξω στο δρόμο, οδηγώντας τους fans κάτω στον υπόγειο σταθμό του μετρό της Delancey Street και ξανά πίσω στο venue όπου και ολοκληρώθηκε το live.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα live χωρητικότητας 600 ατόμων ανακοινώθηκαν λίγες μόνο ώρες προτού ανοίξουν οι πόρτες, με τα εισιτήρια να εξαντλούνται σε λιγότερο από μία ώρα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured