Ναταλία Πετρίτη

Ένα συγκινητικό video του κομματιού τους “If They’re Shooting At You” κυκλοφόρησαν οι Belle And Sebastian, ως ένδειξη υποστήριξης στον Ουκρανικό λαό που δοκιμάζεται τις τελευταίες εβδομάδες από τον πόλεμο με τη Ρωσία.

Το γκρουπ από τη Σκωτία ανέθεσε σε διάφορους φωτογράφους που καλύπτουν τον πόλεμο να φτιάξουν ένα οπτικό κολάζ με ισχυρό αντιπολεμικό μήνυμα για το τελευταίο τους single από το 10ο δίσκο της καριέρας τους, A Bit Of Previous.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις του κομματιού, τόσο στο streaming, όσο και σε ψηφιακές πωλήσεις και δικαιώματα δημοσίευσης, θα διατεθούν από τους Belle And Sebastian στον Ερυθρό Σταυρό.

Επιπλέον, όλες οι δωρεές στο Bandcamp μέχρι την Παρασκευή 18 Μαρτίου θα διατεθούν μαζί με αυτές της βρετανικής κυβέρνησης στο Disasters Emergency Committee.

«Όταν η κατάσταση στην Ουκρανία ξεκίνησε να κλιμακώνεται, ήταν προφανές ότι οι ζωές των ανθρώπων εκεί, και λογικά και οι δικές μας, δεν θα ήταν ποτέ ξανά οι ίδιες», δήλωσε ο frontman του συγκροτήματος, Stuart Murdoch.

«Το συγκρότημά μας ξεκίνησε να σκέφτεται κομμάτια από τον νέο δίσκο, πράγμα που φάνταζε χαζό για να είμαι ειλικρινής. Είχαμε αυτό το κομμάτι με τίτλο “If They’re Shooting At You”, που πρόκειται για ένα τραγούδι σχετικά με το να είσαι χαμένος, τραυματισμένος και υπό την απειλή βίας. Το key line είναι το εξής: «Αν σε πυροβολούν, φίλε μου, πρέπει να κάνεις κάτι σωστά». 

Ο Murdoch συνέχισε: «Είμαστε αλληλέγγυοι με τον λαό της Ουκρανίας και ευχόμαστε ότι ο πόνος και όσα βιώνουν θα σταματήσουν όσο το δυνατόν συντομότερα».

«Ήρθαμε σε επαφή με διάφορους φωτογράφους και δημιουργούς στην Ουκρανία και με γενναιοδωρία μας είπαν ότι θα έβαζαν τις φωτογραφίες τους στη μουσική μας. Με αυτή τη δημιουργία προσδοκούμε να δείξουμε αισιοδοξία, αλλά και να ενημερώσουμε τον κόσμο για τις συνθήκες που βιώνουν οι άνθρωποι εκεί».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Με αυτόν τον τρόπο πιστεύουμε ότι θα στηρίξουμε την Ουκρανία – πολιτικά, πολιτιστικά, πνευματικά – πρέπει να γίνουν όλα στο τέλος. Μαζί πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε την Ουκρανία να νικήσει αυτήν την τυραννία».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured