Ναταλία Πετρίτη

Τα δικαιώματα της δισκογραφίας του Bob Dylan απέκτησε η Sony Music, μετά από ένα νέο deal με τον καλλιτέχνη. Ο ίδιος ο Dylan συνεργάζεται έτσι κι αλλιώς με την εταιρία εδώ και έξι δεκαετίες, έτσι ολόκληρος ο κατάλογός του από το 1962 και έπειτα θα περάσει και επίσημα στα χέρια της.

Πιο συγκεκριμένα, στη συμφωνία αναφέρεται ότι όλη η μέχρι τώρα δουλειά του καλλιτέχνη, από το ομώνυμο ντεμπούτο του μέχρι και το τελευταίο του άλμπουμ,  Rough And Rowdy Ways, θα περάσει στα χέρια της Sony Music, μετά από μια διαπραγμάτευση εκατομμυρίων.

Ο Dylan θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την εταιρία για μελλοντικά projects, όπως και για reissues και άλλα.

Μιλώντας για τη συμφωνία, ο Dylan ανέφερε: «Η Columbia Records και ο Rob Stringer υπήρξαν πολύ καλοί μαζί μου, για πολλά, πολλά χρόνια και για πολλούς δίσκους. Είμαι χαρούμενος που όλες οι ηχογραφήσεις μου μπορούν να μείνουν εκεί όπου ανήκουν».

Η πώληση του μουσικού καταλόγου του Dylan είναι μόλις η πιο πρόσφατη στη μουσική βιομηχανία, όπου το τελευταίο διάστημα δεκάδες καλλιτέχνες προχωρούν σε αντίστοιχες συμφωνίες με δισκογραφικές εταιρίες, αλλά και εταιρίες διαχείρισης αντίστοιχων έργων. Μερικοί από τους καλλιτέχνες που πώλησαν τα δικαιώματά τους πρόσφατα είναι ο Bruce Springsteen, η Stevie Nicks των Fleetwood Mac, ο John Legend και πολλοί ακόμη.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured