Ναταλία Πετρίτη

Στην πιο πρόσφατη ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του, The Red Hand Files, ο Nick Cave απάντησε σε ερώτηση δύο εκ των έφηβων fans του, οι οποίοι του ζήτησαν ερωτικές συμβουλές.

Ο Mauro ρώτησε τον Cave: «Είμαι 17 χρονών. Τί μπορείς να μου πεις για την αγάπη;». Η Jenny από την άλλη ρώτησε: «Τί να κάνω για να μην πληγώνομαι;». 

Ο Cave απάντησε στους δύο έφηβους ότι «το να αντιστέκονται στον έρωτα και να θωρακίζονται απέναντι στην ερωτική απογοήτευση είναι σαν να απορρίπτουν την ίδια τη ζωή, μιας που το να αγαπά κανείς είναι η βασική του λειτουργία ως άνθρωπος». «Είναι καθήκον μας να αγαπάμε με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε και να κινούμαστε προς την κατεύθυνση του έρωτα με αποφασιστικότητα – με βάθος, επικινδυνότητα και απερισκεψία – και να διατηρούμε έτσι τον κόσμο ένα μέρος δέους και θαυμάτων» ανέφερε ο καλλιτέχνης.

«Ο κόσμος είναι σε άμεση, απεγνωσμένη ανάγκη, και διψά για αγάπη, τη δική σας αγάπη. Δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς αυτήν. Το να αγαπάς τον κόσμο είναι μια συμμετοχική και αμοιβαία διαδικασία – γιατί ό,τι δίνεις στον κόσμο, ο κόσμος στο επιστρέφει, και θα ζήσεις ημέρες αγάπης που θα κάνουν το κεφάλι σου να στριφογυρίζει, τις οποίες θα θυμάσαι μια ζωή» συμπλήρωσε ο Cave.

«Θα ανακαλύψετε ότι η αγάπη, η ριζοσπαστική αγάπη, είναι ένα είδος ζωτικότητας με μεγάλη αξία που κινεί τον κόσμο. Και ναι, το να πληγωθείς είναι στο πρόγραμμα όταν η αγάπη τελειώνει, όμως θα δείτε ότι με τον χρόνο ακόμη και αυτό είναι ένα δώρο – αυτός ο μικρός θάνατος – από τον οποίο ξαναγεννιέσαι, ξανά και ξανά. Έχω μόνο μια συμβουλή για εσάς τους δύο και είναι η καλύτερη που μπορώ να δώσω. Να αγαπάτε. Ο κόσμος αδημονεί» είπε ο Nick Cave, ολοκληρώνοντας την ανάρτησή του.

Η τελευταία δουλειά του Nick Cave είναι το κομμάτι “Les Cerfs”, που κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα. Το κομμάτι περιέχεται στο original score της επικείμενης ταινίας La Panthère Des Neiges, το οποίο και έγραψε μαζί με τον Warren Ellis.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured