Ναταλία Πετρίτη

Στο ότι όσοι ακούν τη μουσική του Drake στο jogging, τρέχουν και πιο αργά, κατέληξε πρόσφατα μια μη επιστημονική έρευνα της αλυσίδας καταστημάτων αθλητικών ρούχων, Pour Moi. Σύμφωνα με την έρευνα, στην οποία και συμμετείχαν 20 άτομα, το άκουσμα της μουσικής του Drake προσέθετε 21 δευτερόλεπτα παραπάνω στην ολοκλήρωση ενός γύρου ενός χιλιομέτρου, ενώ όταν ο γύρος έφτανε τα 3 μίλια, τότε ο έξτρα χρόνος έφτανε ακόμη και το 1 λεπτό και 45 δευτερόλεπτα.

Στην έρευνα, οι συμμετέχοντες έτρεξαν 60 φορές, σε διαφορετικές ταχύτητες και ακούγοντας διάφορους καλλιτέχνες (σε απόσταση τουλάχιστον ενός χιλιομέτρου), όπως οι BTS, Doja Cat, Nicki Minaj και Katy Perry.

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι καλλιτέχνες όπως οι Beyoncé, Harry Styles και Britney Spears ήταν αυτοί που έκαναν τους συμμετέχοντες να τρέχουν πιο γρήγορα.

Η μουσική της Beyoncé, πιο συγκεκριμένα, έκανε τους συμμετέχοντες της έρευνας να τερματίσουν κατά 33 δευτερόλεπτα νωρίτερα έναν γύρο ενός χιλιομέτρου, αλλά και κατά 2 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα σε έναν γύρο τριών μιλίων. 

Διαβάστε τα αποτελέσματα της έρευνας των Pour Moi εδώ και διαλέξτε με προσοχή τι θα ακούσετε την επόμενη φορά που θα βγείτε για τρέξιμο!

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured