Ναταλία Πετρίτη

Στο National Film Registry των ΗΠΑ προστέθηκε το Stop Making Sense των Talking Heads. Το πολυβραβευμένο concert documentary του Jonathan Demme, βρίσκεται ανάμεσα στις φετινές προσθήκες του Registry μαζί με ταινίες όπως τις Return of the Jedi, Selena, Pink Flamingos, Wall-E και The Lord of the Rings: Fellowship of the Ring. Δείτε εδώ την πλήρη λίστα των ταινιών που προστίθενται σε αυτό για το 2021.

Ο θεσμός του National Film Registry ξεκίνησε το 1988 από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου και κάθε χρόνο επιλέγει νέες ταινίες για διατήρηση στο αρχείο του, οι οποίες είναι «πολιτιστικά, ιστορικά ή αισθητικά σημαντικές», ενώ θεωρούνται ταυτόχρονα «έργα τέχνης διαρκούς σημασίας για τον αμερικανικό πολιτισμό».

Μερικές ακόμη από τις φετινές προσθήκες ήταν το comedy special του 1979, Richard Pryor: Live in Concert, όπως και το Whatever Happened to Baby Jane? και το  Cooley High του Michael Schultz.

Το 2020 εντάχθηκαν στο National Film Registry ταινίες όπως το Grease, The Blues Brothers, A Clockwork Orange, Freedom Riders, The Joy Luck Club και Shrek.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured