Ναταλία Πετρίτη

Για 90 εκατομμύρια δολάρια πωλήθηκαν τα δικαιώματα της μουσικής του James Brown στην εταιρία Primary Wave, σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone.

Το deal περιλαμβάνει τα δικαιώματα του ονόματος, της μουσικής, αλλά και των βιβλίων του Brown, όπως και οτιδήποτε άλλο ανήκε στο James Brown estate.

Η είδηση έγινε γνωστή λίγους μόλις μήνες μετά από αυτήν που ήθελε την οικογένεια του Brown να έχει διευθετήσει δικαστική διαμάχη διάρκειας 15 ετών γύρω από το James Brown estate. Ο ίδιος ο James Brown είχε συγκεκριμενοποιήσει στη διαθήκη του το 2000 ότι θα άφηνε πολύ λίγα χρήματα στους κληρονόμους του, εκτός φυσικά από ένα καταπίστευμα 2 εκατομμυρίων δολαρίων για τις σπουδές των εγγονών του.

Η συντριπτική πλειοψηφία της περιουσίας του James Brown παραχωρήθηκε για τη δημιουργία υποτροφιών μη προνομιούχων παιδιών στη Νότια Καρολίνα και τη Georgia των ΗΠΑ. Το γεγονός αυτό οδήγησε σε μια μεγάλη δικαστική διαμάχη μεταξύ των κορών του, Deanna Brown-Thomas και Yamma Brown, μεταξύ άλλων, οι οποίες και βρήκαν τελικά τρόπο να πάρουν στα χέρια τους αρκετά εκατομμύρια δολάρια μετά τον θάνατό του το 2006.

Ο ιδρυτής της εταιρίας Primary Wave και CEO αυτής, Larry Mestel, σχολίασε ότι η πώληση της κληρονομιάς του αγαπημένου καλλιτέχνη θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση των υποτροφιών που ο Brown σκόπευε αρχικά να προσφέρει σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Η Primary Wave τα προηγούμενα χρόνια έχει εμπλακεί στη διαχείριση της κληρονομιάς δεκάδων καλλιτεχνών, μερικοί εκ των οποίων είναι η Stevie Nicks, που βρίσκεται φυσικά ακόμη εν ζωή, η Whitney Houston και ο Prince. Η Primary Wave και παρόμοιες εταιρίες λαμβάνουν με γοργούς ρυθμούς ηγετική θέση στο χώρο της διαχείρισης δικαιωμάτων μουσικής, που με την άνοδο του streaming βλέπουν με τη σειρά τους τις μετοχές τους να ανεβαίνουν.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured