Ναταλία Πετρίτη

Για τα μυστικά της φιλίας του με τον μακροχρόνιο συνεργάτη του, Warren Ellis, μίλησε ο Nick Cave στο τελευταίο του entry για το Red Hand Files, το προσωπικό του site στο οποίο συνομιλεί με τους θαυμαστές του.

Το ταλαντούχο μουσικό ντουέτο έχει συνεργαστεί σε πληθώρα από projects από το 1993, συμπεριλαμβανομένων των Nick Cave & The Bad Seeds, αλλά και Grinderman.

Έχοντας ερωτηθεί από πολλούς θαυμαστές του για τη φιλία τους και για τη διαδικασία της δημιουργίας μουσικής μαζί του, ο Cave μοιράστηκε τη θεωρία του σχετικά με τα «τρία επίπεδα» των κατηγοριών που διαθέτουν οι φιλίες. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν οι φιλίες των «κοινών εμπειριών», αυτών που «σε καλύπτουν στα δύσκολα», αλλά και «αυτών που σου βγάζουν τον καλύτερό σου εαυτό».

«Κανένα από αυτά τα επίπεδα φιλίας δεν είναι συμπεριληπτικά με τον ίδιο τρόπο και πολλές φορές μπορείς να βρεις έναν άνθρωπο που να μπαίνει και στις τρεις κατηγορίες. Αν βρεις έναν τέτοιο φίλο, κράτησέ τον. Είναι σπάνιοι», ανέφερε ο Nick Cave.

«Ο Warren είναι ένας τέτοιος φίλος», συνέχισε ο ίδιος. «Ο λόγος για τον οποίο έχουμε μια τόσο μακροχρόνια και παραγωγική συνεργασία  είναι επειδή όλα αυτά τα επίπεδα φιλίας είναι διαρκώς σε εφαρμογή. Καταλαβαίνουμε τη φύση της φιλίας μας και την φροντίζουμε».

Ο Cave ανέφερε επίσης ότι «δεν χρειάζεται να διαχειριστούν προβλήματα μιας ασταθούς σχέσης ή να αναρωτηθούν για ζητήματα status ή ισχύος», προσθέτοντας ότι: «Είμαστε φίλοι, τόσο απλά, και θέλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας καλά – δύο άνθρωποι που δημιουργούν καλύτερα σαν σύνολο απ' ό,τι μόνοι – οι καρποί αυτής της συνεργασίας προκύπτουν ξεκάθαρα μέσα από την ίδια τη φιλία μας».

Η πιο πρόσφατη συνεργασία των Cave και Ellis είναι αυτή πάνω στο score του Γαλλικού ντοκιμαντέρ,  La Panthère Des Neiges. Το ντουέτο συνεργάστηκε για τη δημιουργία της μουσικής του, η οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει ψηφιακά στις 17 Δεκεμβρίου από την Invada Records.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured