Ναταλία Πετρίτη

Σε ένα απολίθωμα 469 χιλιάδων ετών «συστήθηκε» ο Tony Iommi των Black Sabbath, το οποίο έχει πάρει το όνομά του από τον ίδιο. Η επίσημη τελετή της ονοματοδοσίας του Drepanoistodus Iommii έλαβε χώρα κοντά στο Black Sabbath bench του Birmingham από τον general manager της Westside Business Improvement District (BID), Mike Olley.

Ο Iommi είδε τη φωτογραφία του πετρώματος από κοντά και εξέφρασε τον ενθουσιασμό του σε ένα βίντεο της Westside BID.

«Έπαθα σοκ από το γεγονός ότι ένα αληθινό απολίθωμα πήρε το όνομά του από εμένα, φαντάζεστε τώρα τους φίλους μου και πόσο με κοροϊδεύουν» ανέφερε ο βετεράνος κιθαρίστας αστειευόμενος. Πρόσθεσε επίσης ότι το απολίθωμα «είναι το πιο περίεργο πράγμα στον κόσμο που έχει πάρει το όνομά του από εκείνον».

Στο clip, ο Iommi συναντά τον παλαιοντολόγο, Mats Eriksson, ο οποίος έδωσε στο απολίθωμα το όνομά του.

«Ο μόνος λόγος για τον οποίο το κάνουμε αυτό είναι για να διασκεδάσουμε και για εμένα είναι ένας τρόπος να συνδυάσω την αγάπη μου για τη φύση και τη μουσική. Αυτά τα δύο παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μου» ανέφερε ο Iommi.

Το απολίθωμα που τώρα ονομάζεται Drepanoistodus Iommii βρέθηκε κοντά σε έναν Ρωσικό ποταμό από μια ομάδα Σκανδιναβών ερευνητών, στην οποία συμμετείχε ο  Eriksson.

Ο Eriksson ανέφερε στο NBC News τον Οκτώβριο ότι το να δώσει το όνομα του Iommi στο απολίθωμα ήταν «ο δικός του τρόπος να τιμήσει έναν από τους καλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών».

«Είναι ήδη αθάνατος στα βιβλία της μουσικής ιστορίας και τώρα είναι και στη φυσική, με το απολίθωμα αυτό να φέρει το όνομά του» πρόσθεσε ο ερευνητής.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured