Ναταλία Πετρίτη

Μια σπάνια ηχογράφησή τους ανέσυραν οι Aerosmith από το 1971, την οποία το ιστορικό συγκρότημα πρόκειται να κυκλοφορήσει για την Record Store Day Black Friday στις 26 Νοεμβρίου. Το προηγουμένως ακυκλοφόρητο rehearsal tape τους που περιέχει επτά κομμάτια θα κυκλοφορήσει με τον τίτλο Aerosmith – 1971: The Road Starts Hear, ενώ το “Movin’ Out” που περιλαμβάνεται σε αυτό είναι ήδη διαθέσιμο για streaming.

Η ηχογράφηση αποτελεί ένα πολύτιμο τεκμήριο από τα πρώτα χρόνια του συγκροτήματος που ανήκει στο Rock & Roll Hall of Fame, μιας που αυτή δημιουργήθηκε μόλις έναν χρόνο αφότου είχαν ξεκινήσει ως μπάντα και δύο χρόνια πριν από την κυκλοφορία του ομώνυμου, ντεμπούτου δίσκου τους το 1973.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου: «Η ιστορική πρώιμη ηχογράφηση δημιουργήθηκε με την tape machine του Joe Perry το 1971 από τον Mark Lehman, που έπειτα θα συμμετείχε στο road crew των Aerosmith, αλλά και στο rehearsal room τους στη Βοστώνη και στο soundcheck της μπάντας στις συναυλίες της».

Η ηχογράφηση περιλαμβάνει τα κομμάτια — “Somebody”, “Movin’ Out”, “Walkin’ the Dog”, “Mama Kin”, και “Dream On” — τα οποία επανηχογραφήθηκαν για το πρώτο άλμπουμ των Aerosmith. Tα υπόλοιπα κομμάτια κυκλοφόρησαν σε επόμενες δουλειές τους: το “Reefer Head Woman” κυκλοφόρησε το 1979 στο Night in the Ruts, ενώ το “Major Barbara” συμπεριλήφθηκε στο Classics Live του 1986.

Το Aerosmith – 1971: The Road Starts Hear θα περιέχει φωτογραφίες που για πρώτη φορά έρχονται στη δημοσιότητα και liner notes γραμμένες από τον δημοσιογράφο του Rolling Stone, David Fricke. Θα περιλαμβάνει επίσης συνεντεύξεις και σχόλια από τη μπάντα σχετικά με την ηχογράφηση. Η κυκλοφορία θα είναι ιδιαίτερα περιορισμένη, με 10,000 κόπιες σε βινύλιο και 2,000 κασέτες.

Aerosmith The Road Starts Hear

Aerosmith – 1971: The Road Starts Hear Tracklist:

SIDE A:

  1. Intro – Somebody
  2. Reefer Head Woman
  3. Walkin’ The Dog

SIDE B:

  1. Movin’ Out
  2. Major Barbara
  3. Dream On
  4. Mama Kin

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured