Ναταλία Πετρίτη

Δύο live albums τους κυκλοφορούν οι Sonic Youth, τα έσοδα από τις πωλήσεις των οποίων πρόκειται να διατεθούν στη ΜΚΟ Texas Choice και στο Δίκτυο Υποστήριξης Αμβλώσεων της πολιτείας. Η απόφαση αυτή του ιστορικού συγκροτήματος πάρθηκε με στόχο την ενίσχυση των γυναικών της πολιτείας του Texas, τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των οποίων βάλλονται από το νέο νομικό καθεστώς γύρω από τις αμβλώσεις, που τις καθιστά επί της ουσίας παράνομες.

Ο δύο δίσκοι του συγκροτήματος ηχογραφήθηκαν στο Austin και στο Dallas το 1995 και το 2006 και κυκλοφορούν στο Bandcamp, από όπου το κοινό μπορεί να τους αποκτήσει για 10$ τον καθένα σε ψηφιακό αρχείο.

«Σε καιρούς όπως αυτούς νιώθω πολύ καλά που μπορώ να αναλάβω δράση αντί να νιώθω απλώς σύγχυση από το πως λειτουργεί το σύστημα», ανέφερε η Kim Gordon σε δήλωσή της στο Rolling Stone. «Αυτός ο νόμος στο Texas είναι αγνή συμπεριφορά παλαιο-δυτικού εκδικητή, είναι νοοτροπία cowboy που λειτουργεί κόντρα στους συνταγματικούς νόμους. Θα τον ξεπεράσουμε μόνο αν δράσουμε συλλογικά ενάντιά του. Εύχομαι όλο αυτό να αφυπνίσει τον κόσμο και να τον ενθαρρύνει να συμμετάσχει σε αυτή τη μάχη, κάνοντας μια δωρεά» συμπλήρωσε.

Το πρώτο από τα δύο άλμπουμ του συγκροτήματος ηχογραφήθηκε στο Austin Music Hall στη Washing Machine tour, ενώ το δεύτερο τους βρίσκει στη Rather Ripped tour τους στο Gypsy Tea Room του Dallas.

Μαζί με τους δύο δίσκους, οι Sonic Youth πρόκειτα να κυκλοφορήσουν και δύο t-shirts τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν για τον ίδιο σκοπό. 

 

https://www.instagram.com/p/CV4hr4ELTHo/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured