View More

Ο Dave Grohl για τη μήνυση στο εξώφυλλο του Nevermind: «Αυτός έχει τατουάζ Nevermind, όχι εγώ»

Ο Dave Grohl τοποθετείται για τη μήνυση που έχουν υποστεί οι Nirvana για το εξώφυλλο του Nevermind, τα σχόλια του Krist Novoselic για τον Trump, αλλά και για την Mitski, σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης

Ναταλία Πετρίτη
Ναταλία Πετρίτη

Για τη μήνυση που έχουν υποστεί οι Nirvana για το εξώφυλλο του Nevermind τοποθετήθηκε ο Dave Grohl σε πρόσφατη συνέντευξή του, στον Craig Jenkins του  New York, όπου ανέφερε ότι ουσιαστικά δεν πολυσκέφτεται τους ισχυρισμούς του Spencer Elden (που απεικονίζεται σε αυτό) ότι πρόκειται για περίπτωση παιδικής σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Ο Grohl ωστόσο τόνισε ότι δεν είναι αυτός ο οποίος έχει στο κορμί του ένα τατουάζ του Nevermind, αλλά ο ίδιος ο Elden, που κατηγορεί τους τελευταίους μήνες τα εναπομείναντα μέλη των Nirvana για τη χρήση της φωτογραφίας του από όταν ήταν βρέφος.

Το σχόλιο του Grohl ήρθε όταν ο Jenkins αναφέρθηκε στις φωτογραφήσεις του Elden ως ενήλικου πλέον, οι οποίες έγιναν στα πλαίσια επαναδημιουργίας του concept του εξωφύλλου του ιστορικού δίσκου.

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης σε προηγούμενη συνέντευξή του στους Sunday Times είχε αναφέρει πως υπάρχει διάθεση να επανακυκλοφορήσει ο δίσκος με εναλλακτικό εξώφυλλο, λέγοντας μάλιστα πως ήδη υπάρχουν ιδέες γι’ αυτό.

Ο Elden έχει μηνήσει τόσο τον Grohl, όσο και τον μπασίστα των Nirvana, Krist Novoselic, τους κληρονόμους του Kurt Cobain, την Courtney Love, τη Universal Music Group και πολλούς ακόμη, ισχυριζόμενος 30 χρόνια μετά την κυκλοφορία του Nevermind ότι τον εκμεταλλεύτηκαν σεξουαλικά για εμπορικούς λόγους όσο ήταν ακόμη βρέφος. Ο ίδιος απαιτεί τόσο την οικονομική του αποζημίωση, όσο και την αλλαγή του εξωφύλλου σε όλες τις μελλοντικές επανεκδόσεις του δίσκου.

Ο Dave Grohl μίλησε επίσης στη συνέντευξή του για τα σχόλια του Krist Novoselic του 2020, όπου ο καλλιτέχνης υποστήριξε τον Donald Trump όταν αυτός απείλησε να εξαπολύσει στρατιωτικές δυνάμεις ενάντια στους συμμετέχοντες στις πορείες και τις συγκεντρώσεις υποστήριξης του κινήματος Black Lives Matter. Ο Novoselic έκτοτε έχει απενεργοποιήσει όλους τους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο Grohl σχολιάζοντας την κίνηση αυτή του Krist Novoselic ανέφερε: «Μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι ο Krist δεν είναι υποστηρικτής των φασιστών. Είναι ένας από τους πιο συμπονετικούς, φροντιστικούς και έξυπνους ανθρώπους που ξέρω. Και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν είναι υποστηρικτής του Trump».

Ο Grohl μίλησε επίσης για το πόσο εκτιμά την Mitski ως νεαρή καλλιτέχνη, αλλά και για τα μαθήματα που πήρε από τους Nirvana, τα οποία και εφάρμοσε στους Foo Fighters.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το καθένα από τα NFTs θα συνοδεύεται από ένα μοναδικό πορτρέτο

Ο Bobby Gillespie και τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας που μεσουράνησε στα χρόνια της έκρηξης της acid κουλτούρας, ...

Ένα από τα πιο επιτυχημένα ευρωπαϊκά μουσικά φεστιβάλ αποκτά την αμερικανική του εκδοχή, η οποία θα λάβει χώρα στο Los

FEATURED TODAY

Ο Άρης Καζακόπουλος φτιάχνει λίστες, λίστες, λίστες. Στο σημερινό Listomania επιλέγει και ιεραρχεί τους 30 καλύτερους δίσκους της χρονιάς που φεύγει.

Κάποιες χρονιές, τα πορνογραφικά φιλμ αποτέλεσαν την πλειοψηφία της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής στην Ελλάδα. Ο dj Electric Looser γράφει για την τέχνη της μουσικής επιμέλειας στα εγχώρια πορνογραφικά φιλμ και ετοίμασε ένα χορταστικό mixtape με θέματα από adult film των '70s.

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, συζητά με τον Παντελή Νικηφόρο για το Τρία, τον νέο δίσκο των Λάμδα.

Top
0
Shares