Ναταλία Πετρίτη

Τέλος στις φήμες περί επανένωσης των R.E.M. έδωσε ο Michael Stipe, επιμένοντας ότι η διάλυση του δημοφιλούς συγκροτήματος πριν από μια δεκαετία θα έχει μόνιμο χαρακτήρα.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξής του στον ραδιοσταθμό WNYC για το νέο tribute compilation των Velvet Underground στο οποίο συμμετέχει, ο Stipe απάντησε σε ένα άρθρο του Rolling Stone από το 2019 το οποίο προέβλεπε την επανένωση της μπάντας. Ο ίδιος χαρακτήρισε την πιθανότητα αυτή ως ευσεβή πόθο του περιοδικού.

«Δεν θα επανενωθούμε ποτέ. Όταν διαλυθήκαμε αποφασίσαμε ότι θα ήταν πολύ κακόγουστο το να επανενωθούμε και σαν έκκληση για χρήματα, πράγμα που κατανοώ ότι συμβαίνει σε πολλά συγκροτήματα που τα ξαναβρίσκουν. Δεν το χρειαζόμαστε αυτό και χαίρομαι πολύ που έχουμε την κληρονομιά των 32 ετών δουλειάς μας» ανέφερε Stipe στη δημοσιογράφο, Alison Stewart.

Μετά τη συνέντευξη, ο frontman των R.E.M. έκανε re-post το μήνυμα που είχε στείλει στους fans του όταν αυτοί διαλύθηκαν στις 21 Σεπτεμβρίου του 2011.

«Στους fans και τους φίλους μας: ως R.E.M. και ως φίλοι και συνοδοιπόροι μια ζωή, αποφασίσαμε να διαλυθούμε. Αποσυρόμαστε με μεγάλη αίσθηση ευγνωμοσύνης και πληρότητας, αλλά και εντυπωσιασμού από όλα όσα έχουμε καταφέρει» ανέφερε στην ανάρτηση στο Instagram.

«Σε κάθε έναν από εσάς που ένιωσε ότι τον αγγίζει η μουσική μας, ένα βαθύ ευχαριστώ που μας ακούσατε».

Οι R.E.M. ηχογράφησαν στην καριέρα τους 15 studio albums ενώ το τελευταίο τους LP, Collapse Into Now, κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2011. Η μπάντα δεν έκανε ποτέ περιοδεία για τον τελευταίο της δίσκο, επανενώθηκε όμως το 2016 με αφορμή το πάρτι γενεθλίων του manager τους, Bertis Downs.

Οι R.E.M. πρόκειται να επανεκδώσουν το New Adventures In Hi-Fi για να γιορτάσουν τα 25 χρόνια από την κυκλοφορία του στις 29 Οκτωβρίου.  

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured