Ναταλία Πετρίτη

Ένα memoir για τη ζωή μετά τον θάνατο του γιού του, Arthur, πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη χρονιά ο Nick Cave. Το Faith, Hope and Carnage βασίζεται σε υλικό 40 ωρών από ηχογραφημένες συνεντεύξεις του Cave με τον δημοσιογράφο Sean O’Hagan, όπου ο αγαπημένος τραγουδοποιός αναφέρεται στη ζωή του τα τελευταία 6 χρόνια μετά τον ξαφνικό θάνατο του γιού του και αναλύει ζητήματα όπως η πίστη, η τέχνη, η μουσική και το πένθος.

Από το 2018 ο Cave γράφει σε εβδομαδιαία βάση στο newsletter του, The Red Hand Files, για προσωπικά ζητήματα όπως το πένθος και η αντίληψή του γύρω από την τέχνη. Στα δύο τελευταία του άλμπουμ με τους Bad Seeds, Skeleton Tree και Ghosteen επίσης εξετάζεται σε μεγάλο βαθμό η διαχείρηση του χαμού του παιδιού του, που έπεσε καταλάθος από έναν γκρεμό έχοντας πρώτα καταναλώσει LSD.

O’Hagan αναφέρει πως το βιβλίο είναι ιδιαίτερα προσωπικό, με Nick Cave να μιλά με ειλικρίνεια για τη ζωή του, τη μουσική, αλλά και τη δραματική μετάλλαξη αυτών των δύο μετά το τραυματικό αυτό περιστατικό. Δομημένο γύρω από μια σειρά θεματικών, όπως η στιχουργία, η δημιουργικότητα, η συνεργασία, η καταστροφή και η θνητότητα, το βιβλίο προσφέρει insight στον τρόπο σκέψης ενός από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της εποχής μας, εξερευνώντας ταυτόχρονα τη σύνθετη δυναμική ανάμεσα στην πίστη και την αμφιβολία γύρω από την ποιότητα της δουλειάς του.

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως το φθινόπωρο του 2022.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured