Ναταλία Πετρίτη

Κατεστραμμένος οικονομικά φαίνεται πως βγήκε ο John Lydon μετά την πρόσφατη δικαστική του διαμάχη με τα πρώην μέλη των Sex Pistols, με αφορμή τα έσοδα που θα είχε ο ίδιος από την επερχόμενη miniseries του Danny Boyle για το ιστορικό πανκ συγκρότημα.

Η μίνι σειρά του Boyle ονομάζεται Pistol και είναι βασισμένη στο βιβλίο του πρώην κιθαρίστα του συγκροτήματος, Steve Jones, με τίτλο Lonely Boy: Tales From a Sex Pistol. Ο Lydon άρχισε να αντιδρά από τον προηγούμενο Απρίλιο για την παραγωγή της σειράς, απειλώντας με μηνύσεις λόγω του ότι δεν είχε προσληφθεί ο ίδιος ως σύμβουλος παραγωγής σε αυτήν. Όταν το αφήγημα αυτό κατέρρευσε, ο Lydon επιχείρησε να μπλοκάρει τη χρήση των κομματιών των Sex Pistols στη σειρά, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα οι Steve Jones και Paul Cook να τον μηνύσουν και να κερδίσουν στο δικαστήριο.

Ο Lydon ωστόσο φαίνεται πως είχε πραγματική ανάγκη από αυτά τα χρήματα, αφού σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου δεν έχει πλέον καθόλου καταθέσεις, διαθέσιμα δάνεια ή σύνταξη στο όνομά του, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «την έχω γαμ@#$%, έχω καταστραφεί εντελώς οικονομικά».

Πρόσθεσε επίσης: «Όλη αυτή η παρεξήγηση μου έχει κοστίσει εκατομμύρια. Είναι μια γελοία, αλλά και ύπουλη επίθεση. Δεν περίμενα ποτέ ο Steve, ο Paul, και ο Glen να είναι τόσο σατανικοί. Και δεν καθίσαμε ποτέ κάτω να το συζητήσουμε».

Σχετικά μάλιστα με το γεγονός ότι η σειρά θα κάνει την πρεμιέρα της στο κανάλι FX, ιδιοκτησίας Walt Disney Company, ο Lydon δήλωσε: «Αυτή η διαμάχη κατέληξε να είναι ανάμεσα σε εμένα και την Walt Disney. Ποιος νομίζετε ότι θα κερδίσει; Είναι πολύ παράξενος ο κόσμος που ζούμε. Οι Sex Pistols έγιναν ξαφνικά ιδιοκτησία του γαμη@#$@ Mickey Mouse».

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στη δύσκολη καθημερινότητα του Lydon, η σύζυγος του οποίου πάσχει από την νόσο Alzheimer’s και της οποίας η φροντίδα είναι αναμφίβολα ιδιαίτερα ακριβή. Ελπίζοντας σε μια καλή αποζημίωση, ο Lydon κατάφερε τελικά να ξοδέψει και τα τελευταία του χρήματα στη δικαστική διαμάχη.

 

 

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured