Ναταλία Πετρίτη

Τα τελευταία χρόνια, ο Nick Cave μέσα από την ιστοσελίδα του, The Red Hand Files, διατηρεί επαφή με το κοινό του σε πιο προσωπικό επίπεδο από όπως τον είχαμε συνηθίσει κατά το παρελθόν, απαντώντας τις ερωτήσεις που οι ίδιοι οι φανς του απευθύνουν. Το τελευταίο update του Αυστραλού καλλιτέχνη ήταν αφιερωμένο στον εκλιπόντα drummer των Rolling Stones, Charlie Watts, ενώ περιλάμβανε την εξιστόρηση μιας ντροπιαστικής για τον ίδιο τυχαίας συνάντησής τους μια δεκαετία πριν.

Σε ένα blog post, ο Cave εξιστόρησε το περιστατικό, όπου ο ίδιος, μετά από μια σπάνια επίσκεψή του στο γυμναστήριο για την προετοιμασία του για την επικείμενη περιοδεία του, πήγε στο αεροδρόμιο του Heathrow προτού κάνει μπάνιο και αλλάξει ρούχα. «Ήθελα να επισκεφθώ την τουαλέτα, γι’ αυτό και έκανα μια στάση εκεί, και όπως έβγαινα έξω, φορώντας τη μικροσκοπική μου φόρμα, τα γιγαντιαία λευκά αθλητικά μου και το bucket καπέλο μου, ο Charlie Watts των Stones εμφανίστηκε να προχωρά κατά πάνω μου» ανέφερε ο καλλιτέχνης.

«Είχε γκρίζα μαλλιά και φορούσε ένα κομψό κοστούμι σε γκρίζα περλέ απόχρωση, ένα καρό πουκάμισο και γραβάτα. Πραγματικά έλαμπε, εκπέμποντας μια εσωτερική γαλήνη, πέρασε από δίπλα μου, κοιταχτήκαμε και μου χαμογέλασε – με ένα χαμόγελο που προσιδίαζε με αυτό ενός άγριου ζώου προς ένα άλλο, ώστε να δηλώσει την απόλυτη ανωτερότητά του στο ζωικό βασίλειο. Όσο τον έβλεπα να απομακρύνεται, έφτιαξα το καπέλο στο κεφάλι μου και σκέφτηκα «Να ένας πραγματικά κορυφαίος drummer». Το ίδιο ακριβώς σκέφτηκα και την προηγούμενη εβδομάδα όταν έμαθα για τον θάνατό του» πρόσθεσε ο Cave. 

Ο Watts, ένα από τα παλιότερα μέλη των Stones, πέθανε στις 24 Αυγούστου στα 80 του χρόνια. Οι Rolling Stones αναμένεται να συνεχίσουν κανονικά την αμερικανική τους περιοδεία αυτό το φθινόπωρο, με τον Steve Jordan στα drums. Όσον αφορά τον Cave, ο ίδιος και η μπάντα του, Bad Seeds, ετοιμάζονται για την κυκλοφορία μιας μεγάλης συλλογής με rarities και B-sides τον Οκτώβριο, ενώ ταυτόχρονα δουλεύουν το soundtrack του επικείμενου biopic της  Marilyn Monroe.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured