21 χρόνια από το σκληρό δίσκο της Björk σε ένα mix 1 ώρας

Ακούστε το mix της Ισλανδής για το Sonos Radio με τραγούδια «που έσωσαν τη ζωή της».

news.team
news.team

Καλεσμένη ως curator βρέθηκε η Björk στο Sonos Radio, το διαδικτυακό δηλαδή ραδιόφωνο της εταιρείας ηχοσυστημάτων Sonos, φτιάχνοντας ένα mix διάρκειας περίπου μιας ώρας, μαζί με μια συνέντευξη που το συνοδεύει.

Όπως εξήγησε η ίδια η ισλανδή μουσικός, για το συγκεκριμένο mix διάλεξε μουσική από τα αρχεία που συλλέγει εδώ και 21 χρόνια στον υπολογιστή της -ναι, έχει το ίδιο λαπ τοπ εδώ και 21 χρόνια. Η Björk είπε πως όποτε ξεχώριζε ένα κομμάτι σε CDs, βινύλια, κασέτες ή οπουδήποτε, πάντα το αποθήκευε ψηφιακά σε μορφή WAP στον υπολογιστή της. 

Για τις ανάγκες του εκλεκτικού αυτού mix, λοιπόν, η Björk επέλεξε από αυτό το αρχείο κομμάτια μουσικών όπως οι Alim Qasimov, Jeremiah, Oui, LFO, Aby Ngana Diop.

«Ευχαριστώ όλους τους μουσικούς που έχουν σώσει τη ζωή μου, ξανά και ξανά, μέσα στα χρόνια και ελπίζω να το απολαύσετε όσο κι εγώ», έγραψε η Ισλανδή για το mix, μεταξύ άλλων, στο Instagram.

Το ακούτε, μαζί με τη συνέντευξη που έδωσε στο Sonos Radio, παρακάτω:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως ήταν αναμενόμενο, δε θα δούμε φέτος Red Hot Chili Peppers...

Και θα πιάσει σύντομα δουλειά στην πατρίδα τους, το Σιατλ.

Το "What Drives Us" θα μιλάει για τη ζωή των μουσικών σε περιοδεία και σε αυτό θα δούμε μεταξύ άλλων τους Flea, Lars

FEATURED TODAY

Η μπάντα κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό το Maze και ο Γιώργος Καρανικόλας μιλάει στον Θανάση Μήνα για τη δημιουργία του άλμπουμ.

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Αυτή την εβδομάδα γιορτάζει 1 χρόνο και 50 Παρατηρητήρια επιτυχίες, με μια εποικοδομητική συζήτηση με την Ελένη Τζαννάτου αλλά και δίνοντας το μικρόφωνο στα μέλη του ΚΨΜ.

Με αφορμή τον νέο δίσκο των Brockhampton, ο Δημήτρης Λιλής παρουσιάζει εκείνες τις rap παρέες που άλλαξαν τους όρους στο παιχνίδι.
Top