news.team

Τον περασμένο Απρίλιο, η Dolly Parton ανακοίνωσε πως θα δωρίσει ένα εκατομμύριο δολάρια υπέρ της έρευνας του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Βάντερμπιλτ για την Covid-19. Έγραφε τότε στο λογαριασμό της στο Instagram: «Ο επί σειρά ετών φίλος μου δρ. Naji Abumrad, ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα στο Βάντερμπιλτ για πολλά χρόνια, με πληροφόρησε ότι έκαναν συναρπαστική πρόοδο στην έρευνα για τον κορωνοϊό και τη θεραπεία του. Κάνω μια δωρεά ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο Βάντερμπιλτ για την έρευνα και για να ενθαρρύνω άτομα που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δωρεές».

Όπως αποδεικνύεται, τα χρήματα αυτά υπήρξαν πολύ σημαντικά, μιας και η έρευνα του Πανεπιστημίου του Νάσβιλ οδήγησε στο εμβόλιο της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Moderna, το οποίο, σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, παρουσιάζει 95% αποτελεσματικότητα.

Η country τραγουδίστρια δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της για την εξέλιξη αυτή, λέγοντας χαρακτηριστικά στο BBC 1: «Νιώθω τόσο περήφανη που είμαι μέρος αυτής της χρηματικής "σποράς" που θα μεγαλώσει για να γίνει κάτι σπουδαίο και θα βοηθήσει στην επούλωση αυτού του κόσμου. Είμαι ένα πολύ περήφανο κορίτσι σήμερα που ξέρω ότι σχετίστηκα κάπως με κάτι που θα μας βοηθήσει μέσα σε αυτή την τρελή πανδημία».

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured