Ένα εκατομμύριο δολάρια δώρισε η Dolly Parton για το εμβόλιο της Moderna για την Covid-19. Έπιασαν τόπο.

Μιας και σύμφωνα με νέα στοιχεία, το εμβόλιο παρουσιάζει 95% αποτελεσματικότητα.

news.team
news.team

Τον περασμένο Απρίλιο, η Dolly Parton ανακοίνωσε πως θα δωρίσει ένα εκατομμύριο δολάρια υπέρ της έρευνας του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Βάντερμπιλτ για την Covid-19. Έγραφε τότε στο λογαριασμό της στο Instagram: «Ο επί σειρά ετών φίλος μου δρ. Naji Abumrad, ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα στο Βάντερμπιλτ για πολλά χρόνια, με πληροφόρησε ότι έκαναν συναρπαστική πρόοδο στην έρευνα για τον κορωνοϊό και τη θεραπεία του. Κάνω μια δωρεά ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο Βάντερμπιλτ για την έρευνα και για να ενθαρρύνω άτομα που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δωρεές».

Όπως αποδεικνύεται, τα χρήματα αυτά υπήρξαν πολύ σημαντικά, μιας και η έρευνα του Πανεπιστημίου του Νάσβιλ οδήγησε στο εμβόλιο της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Moderna, το οποίο, σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, παρουσιάζει 95% αποτελεσματικότητα.

Η country τραγουδίστρια δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της για την εξέλιξη αυτή, λέγοντας χαρακτηριστικά στο BBC 1: «Νιώθω τόσο περήφανη που είμαι μέρος αυτής της χρηματικής "σποράς" που θα μεγαλώσει για να γίνει κάτι σπουδαίο και θα βοηθήσει στην επούλωση αυτού του κόσμου. Είμαι ένα πολύ περήφανο κορίτσι σήμερα που ξέρω ότι σχετίστηκα κάπως με κάτι που θα μας βοηθήσει μέσα σε αυτή την τρελή πανδημία».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας πλήρης οδηγός για όλα όσα θα δείτε και θα ακούσετε το σαββατοκύριακο στο Backstage Film Festival

Ακούστε την κουβέντα της σκηνοθέτιδας με τον Δημήτρη Λιλή και μαζί μια playlist με τα αγαπημένα της Nick Cave ...

Στο I Slept With Joey Ramone που ετοιμάζεται για το Netfllix.

FEATURED TODAY

Η δισκογραφία του Nick Cave, μέσα από κείμενα που δημοσιεύτηκαν στο Avopolis, μαζί με κάποιες σκέψεις που φέρνουν αυτά τα ταξίδια...

Με την ευκαιρία της δωρεάν προβολής του Straight To You (1994), ανατρέχουμε στο σχετικό αφιέρωμα του SONIK.

Η Ζώης Χαλκιόπουλος ξεσκονίζει τα συνθεσάιζερ "made in Greece", μαζί με μια Spotify λίστα που συνεχώς θα μεγαλώνει.

Top