news.team

Όσοι έχετε δει το ντοκιμαντέρ All Things Must Pass του Colin Hanks (γιου του Tom), θα γνωρίζετε καλά την πορεία των δισκάδικων Tower Records. Όλα ξεκίνησαν σε ένα φαρμακείο το 1960 στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια από τον Russell Solomon και από εκεί, η αλυσίδα έφτασε να έχει καταστήματα σε 30 χώρες σε όλο τον κόσμο και το 1999 να βγάζει ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Όμως το 2006 ήρθε η πτώχευση και η Tower Records έκλεισε.

14 χρόνια μετά και με πολλά να έχουν αλλάξει στη μουσική βιομηχανία (αλλά και τον κόσμο γενικότερα) η Tower Records επιστρέφει ως online κατάστημα στο οποίο κανείς βρίσκει βινύλια, CD, κασέτες, μουσικό merchandise, online events αλλά και μια digital εκδοχή του Tower Pulse!, του περιοδικού δηλαδή που κυκλοφορούσε η Tower Records.

Το αρχικό πλάνο ήταν αυτή η νέα εκδοχή της Tower Records να παρουσιαστεί στο φετινό South by Southwest, αλλά λόγω των εξελίξεων της πανδημίας, η διεξαγωγή του SXSW ακυρώθηκε. 

Ο ιθύνων νους της Tower Records, Russell Solomon πέθανε πριν δύο χρόνια στα 92 και έκτοτε CEO της εταιρείας είναι ο Danny Zeijdel.

Μπορείτε να κάνετε μια «βόλτα» στο νέο Tower Records εδώ.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured