Πέθανε ο Simeon Coxe των Silver Apples

Ο πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής μουσικής ήταν 82 ετών.

news.team
news.team

Πέθανε στα 82 του χρόνια ο Simeon Coxe και ιδρυτικό μέλος των Silver Apples, του πειραματικού συγκροτήματος που υπήρξε πρωτοπόρο για την ηλεκτρονική μουσική. Αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα.

Ο Coxe στα τέλη των 60s ήταν μέλος των Overland Stage Electric Band και όταν πρότεινε κάποιες αλλαγές στον ήχο της μπάντας, τα υπόλοιπα μέλη αποχώρησαν σταδιακά, εκτός από τον ντράμερ Danny Taylor, με τον οποίο και σχημάτισαν τους Silver Apples. Οι Silver Apples κυκλοφόρησαν το ομώνυμο ντεμπούτο τους το 1968 και τον δίσκο Contact την επόμενη χρονιά, ενώ λίγο αργότερα διαλύθηκαν. Στη δεκαετία του '90, ο Coxe ξαναέβαλε μπροστά το project κυκλοφορώντας νέα μουσική, αρχικά με άλλους μουσικούς και στη συνέχεια με τον Taylor. Ύστερα από τον θάνατο του τελευταίου, ο Simeon Coxe συνέχισε μόνος του το σχήμα.

Οι Silver Apples υπήρξαν ιδιαίτερα επιδραστικοί και θεωρείται ότι πρότειναν πρωτοποριακές ιδέες για την ηλεκτρονική μουσική.  Ο Jimi Hendrix υπήρξε θαυμαστής τους, ενώ ανάμεσα στα συγκροτήματα που τους αναφέρουν ως επιρροή βρίσκουμε τους Stereolab, τους Spiritualized και τους Portishead.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα ακόμα κομμάτι πριν έρθει το Daddy's Home.

Δείτε και ακούστε το κομμάτι στο οποίο ο Lynch βάζει το χέρι του και στην παραγωγή.

FEATURED TODAY

Misuta Go, Στάθης Καλατζής, Γιώργος Κονδύλης και Μαρία Παππά διαλέγουν την αγαπημένη τους μουσική που συνόδευσε την ιαπωνική ένατη τέχνη, όσο απολαμβάνουμε αυτή του Flying Lotus για το φρέσκο Yasuke του Netflix.

Κάθε εβδομάδα, ο Άγγελος Κλειτσίκας κάνει μια γύρα σε αναλογικά και ψηφιακά στενά κι επιλέγει στιγμιότυπα απ' όσα είδε, άκουσε, σκέφτηκε και ένιωσε την ανάγκη να μοιραστεί. Στο νέο του Snap(shots) καταγράφει όλα όσα τον πήγαν στην επόμενη μέρα.

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, κάπου ανάμεσα στις νέες αφίξεις στο ΚΨΜ, διαλέγει 8 δίσκους για τη σωτηρία σας.

Top