news.team

Πέθανε στα 82 του χρόνια ο Simeon Coxe και ιδρυτικό μέλος των Silver Apples, του πειραματικού συγκροτήματος που υπήρξε πρωτοπόρο για την ηλεκτρονική μουσική. Αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα.

Ο Coxe στα τέλη των 60s ήταν μέλος των Overland Stage Electric Band και όταν πρότεινε κάποιες αλλαγές στον ήχο της μπάντας, τα υπόλοιπα μέλη αποχώρησαν σταδιακά, εκτός από τον ντράμερ Danny Taylor, με τον οποίο και σχημάτισαν τους Silver Apples. Οι Silver Apples κυκλοφόρησαν το ομώνυμο ντεμπούτο τους το 1968 και τον δίσκο Contact την επόμενη χρονιά, ενώ λίγο αργότερα διαλύθηκαν. Στη δεκαετία του '90, ο Coxe ξαναέβαλε μπροστά το project κυκλοφορώντας νέα μουσική, αρχικά με άλλους μουσικούς και στη συνέχεια με τον Taylor. Ύστερα από τον θάνατο του τελευταίου, ο Simeon Coxe συνέχισε μόνος του το σχήμα.

Οι Silver Apples υπήρξαν ιδιαίτερα επιδραστικοί και θεωρείται ότι πρότειναν πρωτοποριακές ιδέες για την ηλεκτρονική μουσική.  Ο Jimi Hendrix υπήρξε θαυμαστής τους, ενώ ανάμεσα στα συγκροτήματα που τους αναφέρουν ως επιρροή βρίσκουμε τους Stereolab, τους Spiritualized και τους Portishead.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured