news.team

Όταν στην αρχή της πανδημίας λέγαμε ότι δεν θα δούμε μεγάλες συναυλίες και φεστιβάλ αυτό το καλοκαίρι, αυτό ακουγόταν υπερβολικό. Στη συνέχεια, η επιστροφή τους προσδιορίστηκε για το επόμενο καλοκαίρι κι έτσι τα περισσότερα φεστιβάλ αναβλήθηκαν με παρόμοια ή και εμπλουτισμένα line-up για το καλοκαίρι του 2021.

Μια δήλωση του συνιδρυτή του Lollapalooza, Marc Geiger, όμως, φέρνει στην επιφάνεια ένα ακόμα χειρότερο ενδεχόμενο: τα φεστιβάλ είναι πολύ πιθανό να μη γίνουν ούτε το επόμενο καλοκαίρι. Ο Marc Geiger μίλησε στο podcast The Bob Lefsetz και έδωσε μια πιο δυσάρεστη προοπτική για το πότε θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε σε φεστιβάλ και μαζικές εκδηλώσεις, τουλάχιστον όπως τις ξέραμε.

"Εικάζω ότι θα είναι στο τέλος του '21, πιθανότατα '22", δήλωσε και συμπλήρωσε ότι κατά την ταπεινή του γνώμη πρέπει να συμβούν αρκετά πράγματα για να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα, κι όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν πιθανότατα πριν έρθει το 2022.

Ο Marc Geiger είπε ακόμα ότι εκδηλώσεις με τεράστιους αριθμούς ανθρώπων, όπως φεστιβάλ και αθλητικές εκδηλώσεις, δεν τα πάνε καλά με τον ιό. Λαμβάνοντας υπόψη τη φύση αυτού του ιού και τον τρόπο εξάπλωσής του, καθώς και την τρέχουσα έλλειψη εμβολίου, αυτό φαίνεται να είναι η πραγματικότητα που θα αντιμετωπίσουμε. "Ξέρω ότι είναι απογοητευτικό, ενοχλητικό και οικονομικά καταστροφικό, αλλά -αχ!- αυτό είναι είναι κάτι που μας ξεπερνάει. Και αν μελετήσετε την ιστορία, τέτοια πράγματα έχουν συμβεί στην ιστορία και ήταν εξαιρετικά καταστροφικά για την κοινωνία", είπε χαρακτηριστικά. 

Να σημειώσουμε, βέβαια, ότι αυτό δεν είναι άποψη ειδικού, αλλά ενός ανθρώπου που είναι μέσα στη μουσική βιομηχανία, έχει ενδεχομένως καλή πληροφόρηση και εμπειρία (στο αντικείμενό του), αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι εκτίμηση της επιστημονικής κοινότητας. 

https://www.youtube.com/watch?v=pZtx9ba_bWc

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured