"Πολύ πιθανό να μη δούμε ούτε το επόμενο καλοκαίρι μουσικά φεστιβάλ", λέει ο συνιδρυτής του Lollapalooza, Marc Geiger

"Εικάζω ότι θα είναι στο τέλος του '21, πιθανότατα '22", λέει για την επιστροφή τους.

news.team
news.team

Όταν στην αρχή της πανδημίας λέγαμε ότι δεν θα δούμε μεγάλες συναυλίες και φεστιβάλ αυτό το καλοκαίρι, αυτό ακουγόταν υπερβολικό. Στη συνέχεια, η επιστροφή τους προσδιορίστηκε για το επόμενο καλοκαίρι κι έτσι τα περισσότερα φεστιβάλ αναβλήθηκαν με παρόμοια ή και εμπλουτισμένα line-up για το καλοκαίρι του 2021.

Μια δήλωση του συνιδρυτή του Lollapalooza, Marc Geiger, όμως, φέρνει στην επιφάνεια ένα ακόμα χειρότερο ενδεχόμενο: τα φεστιβάλ είναι πολύ πιθανό να μη γίνουν ούτε το επόμενο καλοκαίρι. Ο Marc Geiger μίλησε στο podcast The Bob Lefsetz και έδωσε μια πιο δυσάρεστη προοπτική για το πότε θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε σε φεστιβάλ και μαζικές εκδηλώσεις, τουλάχιστον όπως τις ξέραμε.

"Εικάζω ότι θα είναι στο τέλος του '21, πιθανότατα '22", δήλωσε και συμπλήρωσε ότι κατά την ταπεινή του γνώμη πρέπει να συμβούν αρκετά πράγματα για να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα, κι όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν πιθανότατα πριν έρθει το 2022.

Ο Marc Geiger είπε ακόμα ότι εκδηλώσεις με τεράστιους αριθμούς ανθρώπων, όπως φεστιβάλ και αθλητικές εκδηλώσεις, δεν τα πάνε καλά με τον ιό. Λαμβάνοντας υπόψη τη φύση αυτού του ιού και τον τρόπο εξάπλωσής του, καθώς και την τρέχουσα έλλειψη εμβολίου, αυτό φαίνεται να είναι η πραγματικότητα που θα αντιμετωπίσουμε. "Ξέρω ότι είναι απογοητευτικό, ενοχλητικό και οικονομικά καταστροφικό, αλλά -αχ!- αυτό είναι είναι κάτι που μας ξεπερνάει. Και αν μελετήσετε την ιστορία, τέτοια πράγματα έχουν συμβεί στην ιστορία και ήταν εξαιρετικά καταστροφικά για την κοινωνία", είπε χαρακτηριστικά. 

Να σημειώσουμε, βέβαια, ότι αυτό δεν είναι άποψη ειδικού, αλλά ενός ανθρώπου που είναι μέσα στη μουσική βιομηχανία, έχει ενδεχομένως καλή πληροφόρηση και εμπειρία (στο αντικείμενό του), αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι εκτίμηση της επιστημονικής κοινότητας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το οποίο είναι όσο λαμπερό αρμόζει στο πρώτο single από την επερχόμενη δουλειά της που λέγεται -πώς αλλιώς;-

Στο οποίο θα δείτε, μεταξύ άλλων, την Kylie Jenner, τη Rosaliá και τη Normani.

Κι αυτό γιατί η Lady Gaga ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη ραδιοφωνική της εκπομπή στο Apple Music.

FEATURED TODAY

Για τον υπόλοιπο Αύγουστο, οι συντάκτες του Avopolis θα επιλέγουν ένα δίσκο, μια ταινία, μια σειρά κι ένα βιβλίο για το καλοκαίρι. Η Τάνια Σκραπαλιώρη θα ...

Για τον υπόλοιπο Αύγουστο, οι συντάκτες του Avopolis θα επιλέγουν ένα δίσκο, μια ταινία, μια σειρά κι ένα βιβλίο για το καλοκαίρι. Ο Μάκης Μηλάτος διαλέγει να

Top