Ένα μεγάλο ομαδικό πείραμα ετοιμάζουν Γερμανοί επιστήμονες, προκειμένου να διαπιστώσουν το πώς η διασπορά του κορονοϊού μπορεί να προληφθεί σε μεγάλες συναυλίες. 

Το πείραμα αυτό, που θα λάβει χώρα σε μια συναυλία του τραγουδοποιού Tim Bendzko στο Μέγαρο Μουσικής της Λειψίας, περιλαμβάνει φιάλες απολύμανσης, συσκευές παρακολούθησης και άλλα που θα βοηθήσουν στην ασφαλή εξαγωγή συμπερασμάτων. 

Στις 22 Αυγούστου, λοιπόν, υγιείς εθελοντές ηλικίας μεταξύ 18 και 50 ετών θα κληθούν να φορέσουν μια ειδική συσκευή σε αλυσίδες γύρω από το λαιμό τους. Όλες οι συσκευές θα μεταδίδουν σήματα σε διαστήματα πέντε δευτερολέπτων, ενώ θα συλλέγουν επίσης δεδομένα για τις κινήσεις κάθε ατόμου και την εγγύτητά του με άλλα μέλη του κοινού. Την ίδια ώρα, ατμοί που θα βγαίνουν στον χώρο από μια μηχανή ομίχλης, θα βοηθήσουν στην οπτικοποίηση μιας υποθετικής εξάπλωσης του ιού. Τέλος, όλες οι επιφάνειες που θα αγγιχθούν από το κοινό θα μελετηθούν, ώστε να υπάρχει μια αίσθηση των επικίνδυνων σημείων εξάπλωσης του ιού, όταν φυσικά δεν θα γνωρίζουμε ότι όλοι όσοι παρακολουθούν μια συναυλία είναι υγιείς.

Όλοι όσοι θα συμμετάσχουν, θα υποβληθούν σε τεστ για τον κορονοϊό, 48 ώρες πριν ξεκινήσει η συναυλία, ενώ θα εφοδιαστούν και με μάσκες. Ήδη, πάνω από 770 άτομα έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν, ενώ οι επιστήμονες ελπίζουν να παρουσιάσουν τα ευρήματά τους στις αρχές Οκτωβρίου. 
 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured