Το TikTok, η εφαρμογή για iOS και Android που επιτρέπει τη δημιουργία και κοινοποίηση μικρών κωμικών και μη βίντεο, αδιαμφισβήτητα σαρώνει στις μικρές ηλικίες. Αυτή του όμως η επιτυχία στους ανήλικους έχει φέρει τεράστια αμφισβήτηση και κάποιες εύλογες απορίες από πολλούς οργανισμούς που προστατεύουν τα δικαιώματα των παιδιών.

Παραβιάζει νόμους περί ιδιωτικότητας των παιδιών; Τα βάζει σε κινδύνους;

20 οργανισμοί από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, προχώρησαν την υπόθεση νομικά, ισχυριζόμενοι ότι η εφαρμογή συγκεντρώνει στοιχεία παιδιών κάτω των 13 ετών, χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων τους. Οι κατηγορίες αυτές δεν ακούστηκαν τώρα. Πρέπει να σημειώσουμε ότι ήδη η εταιρία του TikTok έχει πληρώσει 5,7 εκατομμύρια δολάρια στις Η.Π.Α. για συλλογή προσωπικών πληροφοριών παιδιών κάτω των 13 και ήδη ανασχεδίασε την εφαρμογή του γι' αυτές τις ηλικίες.

Οι οργανισμοί, όμως, που κυνηγούν το θέμα ισχυρίζονται ότι είναι εύκολο για τα παιδιά να παρακάμψουν τους περιορισμούς και να χρησιμοποιήσουν το TikTok όπως επιθυμούν, χωρίς γονική συγκατάθεση. Μάλιστα, μπορούν να εγγραφούν με οποιαδήποτε ημερομηνία γέννησης θέλουν και να δουν κανονικά την έκδοση της εφαρμογής που απευθύνεται στους ενήλικες. Αυτό, μάλιστα, περιπλέκει ακόμα περισσότερα τα πράγματα, αφού παιδιά τόσο μικρών ηλικιών δεν παρέχουν έμμεσα απλώς στοιχεία, αλλά έρχονται και σε επαφή με ενήλικους, με ό,τι σημαίνει αυτό.

Οι άνθρωποι της εφαρμογής, πάντως, δήλωσαν ότι παίρνουν στα σοβαρά τα θέματα ιδιωτικότητας και έχουν πάντα ως στόχο μια εφαρμογή που είναι μια ασφαλής και διασκεδαστική κοινότητα για τους χρήστες.


 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured