Σχεδόν 1 δις μάζεψε για τα μέλη του ο βρετανικός οργανισμός διαχείρισης δικαιωμάτων PRS for Music

Εντυπωσιακές οι επιδόσεις του, όπως και αυτές της βρετανικής δισκογραφίας.

news.team
news.team

Κάτι λιγότερο από 1 δις ευρώ (810,8 εκατομμύρια λίρες) μάζεψε για τα μέλη του το 2019 ο βρετανικός οργανισμός διαχείρισης δικαιωμάτων PRS for Music.

145.000 είναι συνολικά τα μέλη του οργανισμού (μουσικοί δημιουργοί), τα οποία είδαν τα έσοδά τους να αυξάνονται κατά 8.7%.

Ταυτόχρονα, όπως ο ίδιος ο Οργανισμός ανακοινώνει, στο σύνολο του 2019 διανεμήθηκε στους δημιουργούς ένα ποσό κοντά στα 800 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο είναι αυξημένο κατά 13,7% σε σχέση με αυτό του 2018.

Παρά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα, ο CEO του οργανισμού, Andrea C. Martin, προειδοποίησε ότι "αναπόφευκτα θα δούμε μείωση στα μελλοντικά δικαιώματα του 2020 και του 2021", λόγω της πανδημίας.

Πρέπει να σημειώσουμε, βέβαια, ότι ένα μεγάλο ποσοστό των εσόδων από δικαιώματα (34%) προέρχεται από χώρες εκτός Ηνωμένου Βασιλείου, από συμφωνίες του οργανισμού με αντίστοιχους σε όλο τον κόσμο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το “Patent Leather Do-Over” σε μουσική του Jack Antonoff είναι το πρώτο δείγμα από το επερχόμενο ...

Δείτε τους Yeah Yeah Yeahs να παίζουν το "Phenomena" από την απομόνωση λες και είναι στη σκηνή.

Θα πριμοδοτούνται οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που παίζουν ελληνικά τραγούδια. Ποια είναι τα τρία άμεσα νομοθετήματα για τη

FEATURED TODAY

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμη κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, αφού μας πήραν το moshing και

Music Types: Η Τάνια Σκραπαλιώρη διάβασε την αυτοβιογραφία του Tricky, Hell Is Round The Corner και κατάλαβε πως, όταν έχεις ζήσει ανάμεσα στη βιωματική φθορά

Top
0
Shares