Σχεδόν 1 δις μάζεψε για τα μέλη του ο βρετανικός οργανισμός διαχείρισης δικαιωμάτων PRS for Music

Εντυπωσιακές οι επιδόσεις του, όπως και αυτές της βρετανικής δισκογραφίας.

news.team
news.team

Κάτι λιγότερο από 1 δις ευρώ (810,8 εκατομμύρια λίρες) μάζεψε για τα μέλη του το 2019 ο βρετανικός οργανισμός διαχείρισης δικαιωμάτων PRS for Music.

145.000 είναι συνολικά τα μέλη του οργανισμού (μουσικοί δημιουργοί), τα οποία είδαν τα έσοδά τους να αυξάνονται κατά 8.7%.

Ταυτόχρονα, όπως ο ίδιος ο Οργανισμός ανακοινώνει, στο σύνολο του 2019 διανεμήθηκε στους δημιουργούς ένα ποσό κοντά στα 800 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο είναι αυξημένο κατά 13,7% σε σχέση με αυτό του 2018.

Παρά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα, ο CEO του οργανισμού, Andrea C. Martin, προειδοποίησε ότι "αναπόφευκτα θα δούμε μείωση στα μελλοντικά δικαιώματα του 2020 και του 2021", λόγω της πανδημίας.

Πρέπει να σημειώσουμε, βέβαια, ότι ένα μεγάλο ποσοστό των εσόδων από δικαιώματα (34%) προέρχεται από χώρες εκτός Ηνωμένου Βασιλείου, από συμφωνίες του οργανισμού με αντίστοιχους σε όλο τον κόσμο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το οποίο είναι όσο λαμπερό αρμόζει στο πρώτο single από την επερχόμενη δουλειά της που λέγεται -πώς αλλιώς;-

Στο οποίο θα δείτε, μεταξύ άλλων, την Kylie Jenner, τη Rosaliá και τη Normani.

Κι αυτό γιατί η Lady Gaga ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη ραδιοφωνική της εκπομπή στο Apple Music.

FEATURED TODAY

Για τον υπόλοιπο Αύγουστο, οι συντάκτες του Avopolis θα επιλέγουν ένα δίσκο, μια ταινία, μια σειρά κι ένα βιβλίο για το καλοκαίρι. Η Τάνια Σκραπαλιώρη θα ...

Για τον υπόλοιπο Αύγουστο, οι συντάκτες του Avopolis θα επιλέγουν ένα δίσκο, μια ταινία, μια σειρά κι ένα βιβλίο για το καλοκαίρι. Ο Μάκης Μηλάτος διαλέγει να

Top