Μάκης Μηλάτος

Αν ζούσε, τον Αύγουστο θα γιόρταζε τα 100 του χρόνια. Τι κι αν δεν ζει όμως. Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που συνεχίζουν να τον θαυμάζουν, να τον εκτιμούν και -δικαίως- να τον θεωρούν μία από τις σπουδαιότερες περσόνες της τζαζ. Ο Charlie Parker είναι ένας μουσικός απ' αυτούς που δεν θα ξεχαστούν ποτέ.

Με αφορμή λοιπόν τα 100 χρόνια από τη γέννηση του, η Z2 Comics ετοίμασε ένα κόμικ βιβλίο που αφηγείται ιστορίες από τα δύο χρόνια που πέρασε ο Charlie Parker στο Λος Άντζελες, φέρνοντας στη Δυτική Ακτή όσα σπουδαία και πρωτοποριακά έκανε με το bebop στα ανατολικά. 

Ήταν η περίοδος που ηχογράφησε και το περίφημο Chasin' the Bird που δίνει και τον τίτλο στο βιβλίο -αλλά που έδωσε και στον ίδιο το παρατσούκλι Bird.

Τα σκίτσα και τα κείμενα έχει κάνει ο Dave Chisholm, ενώ με το χρώμα ασχολήθηκε ο Peter Markowski της DreamWorks Animation.

Το κόμικ θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο και θα υπάρξουν διάφορες εκδόσεις, από πιο απλές ως πιο πολυτελείς, που θα περιλαμβάνουν είτε ένα flexi, είτε ένα 45άρι με ηχογραφήσεις από την περίοδο εκείνη.

Την ίδια εποχή προγραμματίζεται και η κυκλοφορία ενός άλμπουμ από την Verve που θα αποτυπώνει σε ήχο αυτά τα 2-3 πολύ επιδραστικά χρόνια του Charlie Parker στο Λος Άντζελες.

Με την ευκαιρία όλων αυτών, θα μου επιτρέψετε κι εμένα να θυμίσω την εξαιρετική ταινία Bird (1988) που έκανε ο Clint Eastwood με τον θαυμάσιο Forest Whitaker να υποδείεται τον Charlie Parker

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured