View More

2.000 άτομα σε άδεια άνευ αποδοχών βγάζει η Live Nation

Μαζί τους επηρεάζονται συνεργαζόμενες εταιρίες και εργαζόμενοί τους από όλο τον κόσμο.

news.team
news.team

Αυτά που συμβαίνουν στη μεγαλύτερη εταιρία διοργάνωσης συναυλιών στον κόσμο, τη Live Nation, δεν τα παρακολουθούμε τυχαία όλο αυτό τον καιρό. Μας δείχνουν ξεκάθαρα το μέγεθος της οικονομικής κρίσης που θα διαδεχτεί την έλευση της πανδημίας και την παγκόσμια καραντίνα. 

Η ίδια η Live Nation έχει διαγράψει εντελώς το 2020 από το πρόγραμμά της, προετοιμάζοντας τις διοργανώσεις του 2021. Και, κατά πολλούς, δύσκολα θα διακινδυνεύσει τον προγραμματισμό μεγάλης διοργάνωσης πριν το επόμενο καλοκαίρι. Και όσες ετοιμάζονται γι' αυτό, θα είναι προσεκτικά σχεδιασμένες ως προς τις υγειονομικές παραμέτρους και πάντα με τα δεδομένα που έχουμε τώρα. Είναι φανερό ότι πλάνο σοβαρό δεν μπορεί να γίνει τώρα, μόνο ασκήσεις επί χάρτου, οι οποίες όμως παράγουν άμεσα αποτελέσματα για τους εργαζόμενους στην εταιρία.

Καθώς, λοιπόν, όλα αυτά σημαίνουν ότι για ένα χρόνο ουσιαστικά δεν θα έχει διοργανώσεις, η Live Nation ξεκίνησε να υλοποιεί αποφάσεις που θα πλήξουν δυστυχώς τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτό που λέμε συναυλιακή βιομηχανία. Έτσι, ανακοίνωσε ότι το 20% των εργαζόμενών τίθενται προσεχώς σε διαθεσιμότητα.

Αυτό αποτελεί μέρος ενός ειδικού μνημονίου, ενός προγράμματος περικοπής κόστους που φτάνει το ιλιγγιώδες ποσό των 600 εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με το Billboard, η κίνηση αυτή αφορά 2.100 από τους συνολικά 10.500 υπαλλήλους της εταιρίας. Για τους υπόλοιπους που θα μείνουν, προβλέπονται μειώσεις μισθών, οι οποίες δεν θα είναι οριζόντιες. Αυτές των στελεχών θα φτάσουν το 50%, ενώ μικρότερες θα είναι οι απώλειες σε ποσοστό όσο ο μισθός κατεβαίνει.

Αυτό το πρόγραμμα, θα επηρεάσει συνεργαζόμενες εταιρίες και ανθρώπους που δουλεύουν σε αυτές, σε όλο τον κόσμο, ενώ και κάθε είδους εποχιακή ή μη πρόσληψη, αναστέλλεται.

Με την έλευση της πανδημίας, η Live Nation Entertainment Inc. απώλεσε το 40% της χρηματιστηριακής αξίας της, κι αυτό είναι κάποια δισεκατομμύρια. Η εταιρεία μείωσε τους μισθούς των ανώτερων στελεχών της αρχικά και δανείστηκε 150 εκατομμύρια δολάρια. Φαίνεται, όμως, ότι όλα αυτά δεν ήταν αρκετά και γι' αυτό σχεδιάστηκε ένα σκληρό πρόγραμμα, με στόχο, όπως αναφέρουν τα κορυφαία στελέχη της, τη σωτηρία της.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακούστε εδώ το κομμάτι «Πέταξα» από την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, σε μουσική και στίχους Σταμάτη Κραουνάκη

Ο Tolkin υπήρξε A&R executive σε δισκογραφικές, έχοντας υπογράψει στα ‘90s μπάντες όπως οι Stereolab και οι Afghan

FEATURED TODAY

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, συνεχίζει να απολαμβάνει την ελευθερία τού να ακούσει ό,τι του κβλσ.

Ακούμε και προτείνουμε 12 νέα singles και 6 νέα albums που κυκλοφόρησαν την εβδομάδα που πέρασε.

Στο νέο Incoming, ο Δημήτρης Λιλής αναλύει το νέο κοινωνικό σύνθημα που όλους μας ενώνει, όπως το είχαν προλάβει οι Gorillaz.

Top
0
Shares