Στον Youtube λογαριασμό των Queen μπορείτε εδώ και λίγη ώρα να δείτε το Freddie Mercury Tribute Concert for AIDS Awareness του 1992. Ο στόχος της ενέργειας είναι να συγκεντρωθεί ποσό με το οποίο θα στηριχθούν οι προσπάθειες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την αντιμετώπιση του Covid-19.

Το live streaming θα είναι διαθέσιμο για τις επόμενες 48 ώρες. Για κάθε δολάριο δωρεάς, κατά τη διάρκεια του streaming, η Google, η μητρική εταιρεία του YouTube, θα δωρίζει 2 δολάρια, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης πρωτοβουλίας συγκέντρωσης χρηματικών ποσών Google/YouTube UN Foundation.

Το Freddie Mercury Tribute Concert for AIDS Awareness έλαβε χώρα τη Δευτέρα του Πάσχα του 1992, στις 20 Απριλίου. Έγινε στο Wembley, μπροστά σε 72.000 κόσμο (ήταν sold-out), ενώ τη μετάδοσή του παρακολούθησαν πάνω από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι. Η συναυλία τιμούσε τον frontman των Queen, Freddie Mercury, που πέθανε από AIDS στις 24 Νοεμβρίου του 1991. Τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας, Brian May, Roger Taylor και John Deacon βρέθηκαν στη σκηνή μαζί με πολύ μεγάλα ονόματα της εποχής, ανάμεσα στους οποίους ήταν και οι David Bowie, George Michael, Annie Lennox, Elton John, Guns N’Roses, Robert Plant, Metallica, Liza Minelli, Def Leppard, Seal κ.α.

Τα έσοδα από τη συναυλία συνετέλεσαν στη δημιουργία του Mercury Phoenix Trust, το οποίο έχει προχωρήσει σε δωρεές που ξεπέρασαν τα 20 εκατ. δολάρια σε εκατοντάδες πρότζεκτ σε 57 χώρες, ως βοήθεια στον συνεχιζόμενο αγώνα κατά του AIDS.

Παρακολουθήστε εδώ το event:

https://www.youtube.com/watch?v=PN7oGo6qlMA

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured