7,5 εκατομμύρια δολάρια πήγαν από τις ηλεκτρονικές "τσέπες" των μουσικόφιλων, απευθείας στους μουσικούς

Το Bandcamp δείχνει τον δρόμο, οι μουσικόφιλοι ακολουθούν και στηρίζουν

news.team
news.team

Το είχε κάνει ήδη με απίστευτα αποτελέσματα: έσοδα άνω των 4 εκατομμυρίων δολαρίων για τα indie labels και στις 20 του Μάρτη. Το επανέλαβε και την Πρωτομαγιά, με ακόμα αυξημένα έσοδα!

Για μία ολόκληρη ημέρα, το Bandcamp μηδένισε την προμήθειά του. Αυτό σημαίνει ότι για όποια κυκλοφορία υποστηρίχθηκε έμπρακτα (μέσω αγορών) από τους μουσικόφιλους μέσα σε αυτές τις 24 ώρες, τα έσοδα κατευθύνθηκαν στο σύνολό τους στους καλλιτέχνες και τις ανεξάρτητες δισκογραφικές που τους εκπροσωπούν. 

Το ίδιο θα συμβεί την 5η Ιουνίου και την 3η Ιουλίου - ειδικά στις μέρες μας, κάτι τέτοιες κινήσεις και από πλευράς οργάνωσής τους (Bandcamp) και από την πλευρά κυρίως του κόσμου που τις αγκαλιάζει, είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητες και ελπιδοφόρες.

Την 1η Μαϊου, πάντως, έγινε ένα ρεκόρ πωλήσεων (7,1 εκατομμύρια δολάρια), μέχρι -ελπίζουμε- το επόμενο. Χρήματα που πήγαν στο σύνολό τους σε αυτούς που παράγουν μουσική. 

Σχετικές υπενθυμίσεις θα βρείτε και τις επόμενες φορές εδώ, μαζί με επιλογές μας για ελληνικές ανεξάρτητες δισκογραφικές, όπως κάναμε και πριν λίγες μέρες. Μείνετε, λοιπόν, συντονισμένοι.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να και κάτι που δε θα ήθελε να αγοράσει ο David Crosby...

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε το 2010 και έχουμε ήδη το πρώτο δείγμα με το ομώνυμο single.

Ακούστε το "Limit" των Nicolás Jaar και  Dave Harrington.

FEATURED TODAY

Με αφορμή τον νέο δίσκο των Brockhampton, ο Δημήτρης Λιλής παρουσιάζει εκείνες τις rap παρέες που άλλαξαν τους όρους στο παιχνίδι.

Άλλωστε, με τον Jim Thompson, τα πράγματα δεν είναι ποτέ όπως φαίνονται. Θα το διαπιστώσετε και με το βιβλίο του που κυκλοφόρησε πρόσφατα στα ελληνικά από τις εκδόσεις Οξύ και στο οποίο θα βασίζεται η επόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου.

Ο Δημήτρης Λιλής διαλέγει 7 διεθνή και 3 εγχώρια ονόματα που δίνουν ελπίδα για το μέλλον της rap.
Top