7,5 εκατομμύρια δολάρια πήγαν από τις ηλεκτρονικές "τσέπες" των μουσικόφιλων, απευθείας στους μουσικούς

Το Bandcamp δείχνει τον δρόμο, οι μουσικόφιλοι ακολουθούν και στηρίζουν

news.team
news.team

Το είχε κάνει ήδη με απίστευτα αποτελέσματα: έσοδα άνω των 4 εκατομμυρίων δολαρίων για τα indie labels και στις 20 του Μάρτη. Το επανέλαβε και την Πρωτομαγιά, με ακόμα αυξημένα έσοδα!

Για μία ολόκληρη ημέρα, το Bandcamp μηδένισε την προμήθειά του. Αυτό σημαίνει ότι για όποια κυκλοφορία υποστηρίχθηκε έμπρακτα (μέσω αγορών) από τους μουσικόφιλους μέσα σε αυτές τις 24 ώρες, τα έσοδα κατευθύνθηκαν στο σύνολό τους στους καλλιτέχνες και τις ανεξάρτητες δισκογραφικές που τους εκπροσωπούν. 

Το ίδιο θα συμβεί την 5η Ιουνίου και την 3η Ιουλίου - ειδικά στις μέρες μας, κάτι τέτοιες κινήσεις και από πλευράς οργάνωσής τους (Bandcamp) και από την πλευρά κυρίως του κόσμου που τις αγκαλιάζει, είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητες και ελπιδοφόρες.

Την 1η Μαϊου, πάντως, έγινε ένα ρεκόρ πωλήσεων (7,1 εκατομμύρια δολάρια), μέχρι -ελπίζουμε- το επόμενο. Χρήματα που πήγαν στο σύνολό τους σε αυτούς που παράγουν μουσική. 

Σχετικές υπενθυμίσεις θα βρείτε και τις επόμενες φορές εδώ, μαζί με επιλογές μας για ελληνικές ανεξάρτητες δισκογραφικές, όπως κάναμε και πριν λίγες μέρες. Μείνετε, λοιπόν, συντονισμένοι.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο οποίο θα δείτε, μεταξύ άλλων, την Kylie Jenner, τη Rosaliá και τη Normani.

Κι αυτό γιατί η Lady Gaga ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη ραδιοφωνική της εκπομπή στο Apple Music.

Μετά από μια σεζόν, το Hulu ακυρώνει τη σειρά με την Zoë Kravitz.

FEATURED TODAY

Στο τελευταίο του Incoming για τον Αύγουστο, ο Δημήτρης Λιλής κοιτά με απορία την επικαιρότητα και ψάχνει τη θέση των μουσικών σε αυτή.

Στο τελευταίο του Diggin' πριν τις διακοπές, ο Ζώης Χαλκιόπουλος ακούει το The Mosaic of  Transformation της Kaitlyn Aurelia Smith.

Top