news.team

Το είχε κάνει ήδη με απίστευτα αποτελέσματα: έσοδα άνω των 4 εκατομμυρίων δολαρίων για τα indie labels και στις 20 του Μάρτη. Το επανέλαβε και την Πρωτομαγιά, με ακόμα αυξημένα έσοδα!

Για μία ολόκληρη ημέρα, το Bandcamp μηδένισε την προμήθειά του. Αυτό σημαίνει ότι για όποια κυκλοφορία υποστηρίχθηκε έμπρακτα (μέσω αγορών) από τους μουσικόφιλους μέσα σε αυτές τις 24 ώρες, τα έσοδα κατευθύνθηκαν στο σύνολό τους στους καλλιτέχνες και τις ανεξάρτητες δισκογραφικές που τους εκπροσωπούν. 

Το ίδιο θα συμβεί την 5η Ιουνίου και την 3η Ιουλίου - ειδικά στις μέρες μας, κάτι τέτοιες κινήσεις και από πλευράς οργάνωσής τους (Bandcamp) και από την πλευρά κυρίως του κόσμου που τις αγκαλιάζει, είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητες και ελπιδοφόρες.

Την 1η Μαϊου, πάντως, έγινε ένα ρεκόρ πωλήσεων (7,1 εκατομμύρια δολάρια), μέχρι -ελπίζουμε- το επόμενο. Χρήματα που πήγαν στο σύνολό τους σε αυτούς που παράγουν μουσική. 

Σχετικές υπενθυμίσεις θα βρείτε και τις επόμενες φορές εδώ, μαζί με επιλογές μας για ελληνικές ανεξάρτητες δισκογραφικές, όπως κάναμε και πριν λίγες μέρες. Μείνετε, λοιπόν, συντονισμένοι.
 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured