Ξένη Δημοσίευση

Τα μέλη του ροκ συγκροτήματος από τη Μογγολία Hu εμφανίζονται επί σκηνής σε κάθε συναυλία τους με δερμάτινες αμφιέσεις, διακοσμημένες με χαρακτηριστικά μοτίβα και σύμβολα της πατρίδας τους. Τραγουδούν στη μητρική τους γλώσσα, με την αρχαία τέχνη του khoomei, αυτών των ιδιότυπων λαρυγγισμών που τους χαρακτηρίζουν. Μαζί με ηλεκτρικές κιθάρες και ντραμς, παίζουν παραδοσιακά όργανα όπως το tuvshuur, μια μικροσκοπική κιθάρα και το tumorkhuur, που μοιάζει με λύρα με δύο χορδές. Με κάθε τρόπο τονίζουν την καταγωγή τους, έχοντας καταφέρει να βάλουν τη Μογγολία στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη.

Και σε κάθε τους εμφάνιση, σε κάθε πόλη του κόσμου όπου ταξιδεύουν, οι θεατές υποδέχονται το συγκρότημα με την χαρακτηριστική κραυγή «Hu! Hu! Hu!», έτοιμοι να αφεθούν στον folkmetal ήχο τους και τον ρυθμό τους που θυμίζει καλπασμό στην απέραντη μογγολική στέπα.

Αναμένοντας την εμφάνιση των εμβληματικών Hu, δεν είναι λίγοι εκείνοι που περνούν την ώρα τους εξερευνώντας τη μεγάλη ποικιλία από onlinecasino παιχνίδια που προσφέρει η Novibet, με μεγάλες αποδόσεις και ένα λειτουργικό και καλαίσθητο διαδικτυακό περιβάλλον.

«Η μουσική μας είναι ένα κράμα της δύσης με την ανατολή, του παλιού με το νέο», λέει ο εμβληματικός frontman των Hu, ο GalbadrakhTsendbaatar που είναι περισσότερο γνωστός ως Gala. «Στη βάση της μουσικής μας βρίσκεται μια ιστορία χιλιετιών και ένας αρχέγονος ήχος που μας έχει χαράξει ανεξίτηλα».

Η μπάντα ιδρύθηκε το 2016, όμως τα μέλη της είναι ενεργοί μουσικοί εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Όπως και ο Gala, οι άλλοι μουσικοί των Hu, Enkush (EnkhsaikhanBatjargal), Jaya (NyamjantsanGalsanjamts) και Temka (TemuulenNaranbaatar), σπούδασαν στο Κρατικό Ωδείο Μουσικής και Χορού, στην πρωτεύουσα της χώρας το Ουλανμπατάρ, και εκεί ήλθαν σε επαφή με ποικίλα μουσικά είδη, όπως η τζαζ, η έντεχνη δυτική μουσική και το ροκ, σε συνδυασμό φυσικά με την παραδοσιακή μουσική της Μογγολίας.

Με αυτά τα δεδομένα, η μουσική τους βρήκε φίλους σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Τα πρώτα τους δύο βίντεο WolfTotem και YuveYuveYu είχαν ιδιαίτερη απήχηση στο Youtube, με 45 εκατομμύρια views μέσα σε έναν χρόνο. Το πρώτο τους άλμπουμ, TheGereg, έφτασε στο Νο 1 του περιοδικού Billboard στην κατηγορία Καλύτεροι Νέοι Καλλιτέχνες και Νο 2 στη λίστα των Ροκ και Μέταλ Άλμπουμ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι στίχοι των τραγουδιών τους συχνά αναφέρονται στη φύση. «Ο άνθρωπος και η φύση είναι αλληλένδετοι» λέει ο Jaya. «Και ως νομαδικός λαός, πρέπει να μετακινούμαστε συνεχώς μαζί με τα κοπάδια μας, γι’ αυτό δεν καταστρέφουμε τη γη, τη σεβόμαστε».

Και αναφερόμενος στην τεχνική των λαρυγγισμών εξηγεί: «Προσπαθούμε να μιμηθούμε τον ήχο του νερού και του ανέμου. Η φύση βρίσκεται μέσα στη φωνή μας».

Οι τραγουδιστές που εκτελούν το khoomei καταφέρνουν να εκφέρουν ταυτόχρονα δυο ή ακόμη και τρεις νότες, εκπνέοντας αέρα με δύναμη ενώ σφίγγουν τον λάρυγγά τους. Το ιδιότυπο ηχητικό αποτέλεσμα που παράγεται

Σε ότι αφορά την ονομασία του συγκροτήματος, πρόκειται για τη ρίζα της λέξης «άνθρωπος» στα μογγολικά. «Διαλέξαμε αυτήν την έννοια γιατί είναι πολύ ευρεία» λέει ο Temka. «Δεν είμαστε μόνο Μογγόλοι, είμαστε πάνω απ’ όλα άνθρωποι».

(Ξένη Δημοσίευση)

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured