Δεν είναι ίσως τόσο πολύ γνωστό, πάντως ο Brian Eno έχει και έναν αδερφό ονόματι Roger Eno, ο οποίος διαθέτει τη δική του μουσική καριέρα -φέτος μάλιστα συμπληρώνει 35 χρόνια από το ντεμπούτο του Voices (1985).

Παρότι τα πάντα για τον Roger Eno ξεκίνησαν το 1983, όταν βρέθηκε στο στούντιο παρέα με τον Brian Eno και τον Daniel Lanois για τις ανάγκες των ηχογραφήσεων του Apollo, τα δύο αδέρφια δεν έχουν ποτέ μέχρι τώρα κυκλοφορήσει κάποιον κοινό δίσκο.

Φαίνεται όμως ότι το προσπαθούν εδώ και αρκετό καιρό, έχοντάς το στο μυαλό τους τουλάχιστον από το 2005, όταν έκατσαν και έφτιαξαν μαζί κάποια κομμάτια. Τελικά είναι τώρα, 15 χρόνια αργότερα, που η προσπάθεια καρποφορεί, με τους δύο Eno να δίνουν στη δημοσιότητα 2 κομμάτια με τίτλο "Celeste" και "Blonde": μπορείτε να τα ακούσετε διαδοχικά στους παρακάτω συνδέσμους, βλέποντας και τα συνοδευτικά βίντεο, φτιαγμένα από τον Brian Eno και τον Peter Chilvers.

{youtube}5LqxN3bRkRw{/youtube}

Και το "Celeste" και το "Blonde" αποτελούν πρώτη «γεύση» από ένα ολόκληρο συνεργατικό άλμπουμ, το οποίο θα λέγεται Mixing Colours και θα κυκλοφορήσει στις 20 Μαρτίου από τη Deutsche Grammophon.

{youtube}th-LZcDExOE{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured