H 13η του Φλεβάρη ήταν η επέτειος 50 χρόνων από την κυκλοφορία του ομότιτλου ντεμπούτο των Black Sabbath στη δισκογραφία και πλήθος μουσικόφιλων την τίμησε σε διεθνές επίπεδο, με διάφορους τρόπους.

Τελικά, όμως, ο υπέρτατος φόρος τιμής ήταν η αποκάλυψη της ταυτότητας της γυναίκας που ποζάρει στο αξέχαστο και πολυσυζητημένο εξώφυλλο, η οποία ήταν βέβαια από μόνη της θέμα συζητήσεων επί συζητήσεων, εδώ και πολλά χρόνια.

Όπως λοιπόν γράφει το Rolling Stone, η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Keith Macmillan (που στα credits του Black Sabbath αναγράφεται απλώς ως Keef) στο Mapledurham, έναν μύλο του 15ου αιώνα στις εξοχές της Οξφόρδης. Και πρωταγωνίστρια είναι η Louisa Livingstone, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Macmillan: «αν και ήταν μόλις 18 με 19 ετών, υπήρξε καταπληκτικό μοντέλο, έδειξε θαυμαστό κουράγιο και κατανόησε πραγματικά τι ήθελα να πετύχω».

Όσο για την ίδια τη Livingstone, πλέον έχει γίνει κι αυτή μουσικός, όμως η δική της αγάπη είναι τα ηλεκτρονικά -σταδιοδρομεί με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Indreba (ρίξτε μια ματιά εδώ). «Θυμάμαι ότι έπρεπε να σηκωθώ στις 4 το πρωί και ότι είχαμε διάφορα ζητήματα πριν ξεκινήσει η φωτογράφηση, τα οποία προσπαθούσε να λύσει ο Macmillan», σχολιάζει η ίδια, «μου είπε ότι ήταν για λογαριασμό των Black Sabbath, όμως αυτό δεν μου έλεγε κάτι τότε».

{youtube}vwLQw_95hX0{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured