φωτογραφία: Δημήτρης Καπάνταης

Αν και πρωτοέγιναν γνωστοί έξω από τους metal κύκλους λόγω μιας σειράς εμπρησμών σε εκκλησίες και λόγω της δολοφονίας του κιθαρίστα τους Øystein "Euronymous" Aarseth από το πρώην μέλος τους Varg Vikernes (των Burzum) το 1993, οι Mayhem ξεπέρασαν συν τω χρόνω εκείνο το αιματοβαμμένο cult στάτους και πλέον αναγνωρίζονται ευρέως ως κορυφές της νορβηγικής black metal αισθητικής: το ντεμπούτο τους De Mysteriis Dom Sathanas (1994) αποδείχθηκε σε ένα από τα πιο επιδραστικά άλμπουμ ολόκληρου του 20ού αιώνα για όλο το φάσμα του «σκληρού» ήχου.

Το γκρουπ έχει να φανεί δισκογραφικά από το Esoteric Warfare του 2014 (Η.Π.Α. #214), όμως το 2018 γνώρισαν μεγάλη και ευρεία δημοσιότητα χάρη στην ταινία του Jonas Åkerlund Lords Of Chaos, η οποία πραγματεύτηκε τις απαρχές τους -με τον Rory Culkin να παίζει τον Euronymous και τον Emory Cohen στον ρόλο του Vikernes (δείτε τι έγραψε γι' αυτήν στις σελίδες μας ο Χρυσόστομος Τσαπραΐλης, πατώντας εδώ).

Έτσι, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την επικείμενη επιστροφή τους, με το σχετικό promo να κορυφώνεται με τη δημοσίευση ενός ακόμα καινούριου τραγουδιού: το λένε "Falsified & Hated" και μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης.

Το "Falsified & Hated" προλογίζει τον νέο δίσκο Daemon, ο οποίος θα κυκλοφορήσει από τη Century Media αύριο Παρασκευή 25 Οκτωβρίου.

Οι Mayhem θα περιοδεύσουν προς υποστήριξη του νέου άλμπουμ, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανακοίνωση για ερχομό τους στην Ελλάδα, παρότι τον Νοέμβριο έχουν κάποιες ημερομηνίες στην Ιταλία.

{youtube}lcPcVbpeV8w{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured