Παρά τη δημοτικότητα που σταθερά απολαμβάνουν οι Clutch, πολλοί ξεχνούν ότι είναι μια μπάντα αρκετά παλιά, αφού στήθηκαν το μακρινό 1991 -χωρίς έκτοτε να διαλυθούν. 

Είναι λοιπόν λογικό ότι σε κάποιο σημείο θα ήθελαν να προσεγγίσουν διαφορετικά το ηχητικό τους παρελθόν. Αυτό κάνουν λοιπόν και τώρα, επανηχογραφώντας το "Electric Worry", ένα από τα πιο αγαπητά τους τραγούδια, το οποίο πρωτολάνσαραν το 2007 στο άλμπουμ From Beale Street Τo Oblivion (Η.Π.Α. #52), απηχώντας την αγάπη τους για το "Fred's Worried Life Blues" του σπουδαίου μπλουζίστα Mississippi Fred McDowell (το οποίο και μισο-διασκευάζουν).

Η νέα αυτή ηχογράφηση έγινε χωρίς πλήκτρα και φυσαρμόνικα υπό την επιμέλεια του επί χρόνια συνεργάτη τους Vance Powell και προστίθεται στη σειρά Weathermaker Vault. Έρχεται όμως και με ένα αναπάντεχο δώρο προς τους Έλληνες fans: το επίσημο βιντεοκλίπ που έφτιαξαν οι David Brodsky & Allison Woest είναι γεμάτο στιγμιότυπα από τις καλοκαιρινές τους συναυλίες στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων είναι και το «δικό μας» Release Athens Festival. Μπορείτε να το δείτε στον σύνδεσμο παρακάτω. 

Οι ιθύνοντες του Release Athens δήλωσαν ότι τους τιμά ιδιαίτερα να μπαίνει το φεστιβάλ στο πλάι θεσμών σαν το Download της Βρετανίας και το Coppenhell της Δανίας.

Οι Clutch έπαιξαν το Ιούλιο στην Πλατεία Νερού, ως headliners της 5ης φετινής μέρας του Release Athens. Πατώντας εδώ, μπορείτε να θυμηθείτε τι έγραψε για τη βραδιά ο ανταποκριτής μας Παναγιώτης Λουκάς. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές τις μέρες ανακοινώθηκε ο θάνατος του Mick Schauer, ο οποίος έπαιξε πλήκτρα για τους Clutch το διάστημα 2005-2008, άρα και στην ορίτζιναλ ηχογράφηση του "Electric Worry". Το ανακοίνωσε η ίδια η μπάντα, από την επίσημη σελίδα της στο Facebook, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει λεπτομέρειες. 

{youtube}mtuVGOnX868{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured