Οι Beatles θα γιορτάσουν τα 50 χρόνια του Abbey Road με σούπερ επανέκδοση

Ακούστε μια ακυκλοφόρητη demo ηχογράφηση του "Something" από το 1969

news.team
news.team

Πολλοί οι θρύλοι γύρω από τη δράση των Beatles, αλλά τα του δίσκου Abbey Road (Βρετανία #1, Η.Π.Α. #1, Αυστραλία #1, Καναδάς #1, Δυτική Γερμανία #1, Ιαπωνία #3) έχουν πάντα πρωτοκλασάτη θέση ανάμεσά τους: λίγο η περίφημη φωτογραφία, που έχει έκτοτε αναπαραχθεί από πλήθος επώνυμων και ανώνυμων, λίγο η θεωρία συνωμοσίας γύρω από τον Paul McCartney, λίγο το ότι ήταν τα τελευταία sessions στα οποία τα 4 Σκαθάρια βρέθηκαν μαζί, όλα έχουν συμβάλλει σε μια φήμη η οποία παραμένει αγέραστη.

Φέτος το Abbey Road συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής και η επέτειος πρόκειται να εορταστεί με μια σούπερ επανέκδοση, που υπόσχεται κάμποσα καλούδια στους fans. Ένα μάλιστα από αυτά, δίνεται και ως promo για τα όσα έρχονται: πρόκειται για μια ακυκλοφόρητη demo ηχογράφηση του "Something" από τα sessions του 1969, την οποία μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης.

Όπως μαθαίνουμε, η ακυκλοφόρητη αυτή version του "Something" θα είναι μόλις ένα από τα συνολικά 23 bonus κομμάτια που θα περιληφθούν στην επανέκδοση. Αν και θα υπάρξουν και απλούστερες εκδοχές της, η super deluxe έκδοση προβλέπεται να απλωθεί σε 4 CD, περιλαμβάνοντας και μια ολότελα νέα stereo μίξη του αρχικού άλμπουμ δια χειρός Giles Martin -γιου του παραγωγού George Martin, ο οποίος δεν βρίσκεται πια εν ζωή.

Μαζί με όλα αυτά, θα μπει και ένα βιβλίο 100 σελίδων με πρόλογο του Paul McCartney, εισαγωγή από τον Giles Martin, ένα άρθρο ιστορικής φύσης από τον Kevin Howlett και ένα κείμενο του δημοσιογράφου David Hepworth γύρω από τη διαχρονικότητα και την επίδραση του Abbey Road. 

Η εορταστική επανέκδοση θα κυκλοφορήσει από την Apple Corps στις 27 Σεπτεμβρίου, σε διεθνή διανομή από την Universal. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Massive Attack συνεργάζονται με τους Algiers, τον Saul Williams και τους Young Fathers στο νέο τους υλικό που

43 χρόνια μετά κυκλοφορεί ένα επίσημο clip του κομματιού.

FEATURED TODAY

Στο νέο του Incoming, ο Δημήτρης Λιλής ακούει δυνατά τσιτωμένο hardcore, από την Ουάσινγκτον μέχρι την Αθήνα κι από εκεί στο Λος Άντζελες.

Στο νέο του Diggin', ο Ζώης Χαλκιόπουλος ξανακούει την πρώτη κυκλοφορία του Madlib ως Quasimoto και απολαμβάνει το καρτουνίστικο alter ego του, ...

Το Avopolis αποχαιρετά τον σπουδαίο συνθέτη που έφυγε από τη ζωή στα 91 του χρόνια, ξανακούγοντας 10 εμβληματικά soundtracks του.

Top