news.team

Σφυρηλατημένοι στα χρυσά χρόνια γιγάντωσης του thrash metal ήχου στην Αμερική, οι Sacred Reich ξεχώρισαν ήδη από το ντεμπούτο τους Ignorance (1987) και το επακόλουθο -ιστορικό, πλέον- ΕΡ Surf Nicaragua (1988): μπορεί εμπορικά οι 2 κυκλοφορίες να μην είχαν τύχη, όμως έκαναν τη μπάντα να συζητηθεί στο underground, αλλά και να ξεχωρίσει χάρη στους πολιτικοποιημένους στίχους του τραγουδιστή Phil Rind. 

Παρά ταύτα, το γκρουπ δεν κυκλοφόρησε τίποτα ύστερα από το ζωντανά ηχογραφημένο άλμπουμ Still Ignorant (1987-1997), ενώ το 2000 ανακοίνωσε τη διάλυσή του. Ανασχηματίστηκαν ωστόσο το 2006, παραμένοντας έκτοτε όχι μόνο ενεργοί, μα και ακμαίοι: το διαπιστώσαμε και ιδίοις όμμασι τον Αύγουστο του 2017, όταν τους είδαμε να γεμίζουν το Κύτταρο για μια παλικαρίσια συναυλία (δείτε τι έγραψε γι' αυτήν στις σελίδες μας ο Χάρης Συμβουλίδης, πατώντας εδώ).

Πριν λίγες μέρες, λοιπόν, οι Sacred Reich επέστρεψαν στη δισκογραφία, σπάζοντας 22 χρόνια σιωπής: το νέο τους άλμπουμ λέγεται Awakening, κυκλοφόρησε από τη Metal Blade σε παραγωγή Arthur Rizk και μπορείτε να το ακούσετε ολόκληρο μέσω Spotify, πατώντας εδώ.

«Μέχρι πρότινος, μας αρκούσε να παίζουμε live, κυρίως στην Ευρώπη», δήλωσε ο Rind, «δεν είχαμε κανένα νέο κομμάτι. Αλλά μια μέρα, απλά άρχισαν να μας έρχονται τραγούδια. Όλα συνέβησαν κατά πολύ φυσικό τρόπο».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured