Η Rapsody, η Ισλαμική μαντίλα, ο D' Angelo και ο GZA

Δείτε το βιντεοκλίπ για το "IBTIHAJ"

news.team
news.team

Κατά κόσμον Marlanna Evans, η Rapsody από το Snow Hill της Βόρειας Καρολίνα είναι μία από τις γυναίκες ράπερ της τρέχουσας δεκαετίας που θεωρούνται ανερχόμενα ονόματα -κάτι που απέδειξε και το άλμπουμ του 2017 Laila's Wisdom (Η.Π.Α. #125).

Το στάτους αυτό αντανακλάται τώρα και στο ολοκαίνουριο "IBTIHAJ", καθώς έρχονται να τη συνδράμουν ο D'Angelo και ο GZA των θρυλικών Wu-Tang Clan: μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι στον σύνδεσμο παρακάτω, βλέποντας παράλληλα το επίσημο βιντεοκλίπ που σκηνοθέτησε γι' αυτό ο Jay Scorsese.

Το κομμάτι είναι ένας φόρος τιμής στην Ibtihaj Muhammad, την πρώτη Αμερικανίδα μουσουλμάνα που φόρεσε την παραδοσιακή μαντίλα του Ισλάμ ως συμμετέχουσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 με την εθνική ομάδα ξιφασκίας των Η.Π.Α., όπου και κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο αγωνιζόμενη με σπάθη.

Παρά την αμφιλεγόμενη αυτή κίνησή της, η Muhammad έγινε για αρκετούς Αμερικάνους σύμβολο της πολυσυλλεκτικότητας και της ανοχής των Ηνωμένων Πολιτειών στο διαφορετικό, σε καιρούς όπου τέτοιες έννοιες έχουν δοκιμαστεί πολύ σκληρά. Και ως τέτοιο σύμβολο την τιμά τώρα και η Rapsody. 

Το "IBTIHAJ" προλογίζει το νέο άλμπουμ EVE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 23 Αυγούστου από τη Roc Nation.

FEATURED TODAY

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμη κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, τα λέει με έναν χατζημεταλλά,

Λίγο πριν την προβολή του Ζητείται Διέξοδος στο Backstage Film Festival (Κυριακή 12/7), ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ μίλησε στη Βασιλεία Μαξακούλη και το ...

Top