news.team

φωτογραφία: Charlie Engman

«Ένα δυνατό αγχολυτικό για όλες τις ψευτοκιθάρες και τις ψευτοροκιές που μας κάνουν κλύσμα κάθε λογής εκσυγχρονιστές δεινόσαυροι, αριβίστες τροβαδούροι, κάλπικοι ροκόβιοι και άτεχνα φρικιά».

Αυτά έγραψε στις σελίδες μας ο Ανδρέας Κύρκος πίσω στο 2015 για το άλμπουμ των Sleater-Kinney No Cities To Love (ολόκληρο το κείμενο εδώ), το οποίο κατάφερε και μπήκε στο αμερικάνικο top-20 (#18), σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα επιτυχία για το τρίο από την Olympia της (πολιτείας) Ουάσινγκτον.

Έκτοτε δεν είχαμε νεότερα, πρόφατα όμως οι Sleater-Kinney ανακοίνωσαν ότι βρίσκονται στην τελική ευθεία της επιστροφής τους, δίνοντας στη δημοσιότητα κι ένα ολοκαίνουριο τραγούδι με τίτλο "The Future Is Here": μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το "The Future Is Here" προλογίζει το νέο άλμπουμ The Center Won't Hold, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 16 Αυγούστου από τη Mom + Pop. Την παραγωγή έχει αναλάβει η St. Vincent, κάτι που δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες σε όλους τους φίλους του ποιοτικού εναλλακτικού ροκ.

«Η Annie έχει μεγάλη εμπειρία στο να φτιάχνει τη δική της μουσική με πλήκτρα και synths», δήλωσε η Corin Tucker, «κι έτσι σκεφτήκαμε ότι μπορεί να γίνει οδηγός μας στο νέο τοπίο στο οποίο θέλουμε να μπούμε, χωρίς να πάψουμε να ακουγόμαστε σαν αυτές που είμαστε».

Ενώ όμως είχαν δρομολογηθεί όλα τα παραπάνω, ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία η παραίτηση της Janet Weiss, ντράμερ στο γκρουπ εδώ και 22 χρόνια. Και έρχεται ακριβώς ως απόρροια αυτής της κατεύθυνσης του γκρουπ σε νέα τοπία.

«Με μεγάλη μου λύπη αποφάσισα να αποχωρήσω», είπε η Weiss σε μια ανοιχτή αποστολή προς τους fans, «το γκρουπ θέλει να κινηθεί προς καινούρια μονοπάτια κι εγώ είναι καιρός να τραβήξω τον δικό μου δρόμο».

«Στεναχωρηθήκαμε από την απόφαση της Janet», απάντησαν από κοινού η Corin Tucker με την Carrie Brownstein με δήλωση προς τον αμερικάνικο Τύπο, «την ευχαριστούμε που συμμετείχε στο ταξίδι μας και θα εκτιμούμε για πάντα τη μεταξύ μας φιλία και τα όσα μοιραστήκαμε μαζί στο συγκρότημα».

{youtube}MP_2p79Ems4{/youtube} 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured